Saturday , January 28 2023

Andra, fata care a obţinut singura medie de zece din Suceava la BAC, va studia Dreptul la Londra

Andra Tofan este şefă de promoţie a Colegiului Naţional “Petru Rareş” si e singura din judet cu media 10,00 la Bacalaureat. Ea spune ca subiectele din acest an nu au fost “ceva extraordinar de greu, adică imposibil de rezolvat, însă bineînţeles la Mate şi Fizică au fost câteva exerciţii unde a trebuit să ne concentrăm mai mult”. Andra vrea sa urmeze Dreptul si ar fi vrut sa studieze in tara, insa s-a razgandit din cauza clasei politice si a felului in care e perceputa acum la noi viitoarea ei meserie. “Până în clasa a XI-a eram decisă să rămân în ţară să dau la Drept, însă m-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor. Ceea ce se întâmplă la noi m-a determinat să cred că Dreptul nu mai are aceeaşi imagine, interpretare din partea populaţiei şi mai ales din partea politicienilor”, marturiseste Andra. Drept urmare,  şefa de promoţie  de la “Petru”a decis sa studieze la Queen Mary University of London.

Andra Tofan

Andra Tofan este singura absolventă de liceu din judeţul Suceava care a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din municipiul Suceava, la specializarea Matematică – Informatică, bilingv germană.

Pentru Andra, examenul de Bacalaureat nu a fost ceva deosebit, deoarece ea este obişnuită cu olimpiadele şi concursurile.

„Sunt absolventă a Colegiului Naţional <<Petru Rareş>>, o persoană destul de ambiţioasă, căreia îi place să se bucure de viaţă, să citească, să călătorească şi care încearcă în fiecare zi să devină o versiune mai buna a propriei persoane”, se descrie Andra Tofan.Andra Tofan3

Ea a recunoscut că nu a avut emoţii la Bacalaureat pentru că este obişnuită cu atmosfera de la concursuri.

„Eu nu am avut nicio emoţie pentru că sunt foarte obişnuită cu atmosfera de la examene. Am participat la foarte multe olimpiade şi chiar nu am avut, sincer, nicio emoţie. Din punctul de vedere al subiectelor, nu am remarcat ceva extraordinar de greu, adică imposibil de rezolvat, însă bineînţeles la Mate şi Fizică au fost câteva exerciţii unde a trebuit să ne concentrăm mai mult”, a explicat Andra.

Tânăra absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” a privit examenul de Bacalaureat ca un obstacol pe care a trebuit să-l depăşească. Andra îşi dorea să rămână în ţară pentru a-şi continua studiile, însă s-a răzgândit din cauza guvernanţilor, urmând a pleca la studii în Marea Britanie.

„Voi pleca la facultate în Londra, la Queen Mary University of London şi voi studia Dreptul englez şi Dreptul european, timp de patru ani de zile. Programul meu e foarte atrăgător pentru mine, pentru că are un an de studiu la o universitate parteneră din cadrul Uniunii Europene, deci voi putea să studiez în anul III ori în Germania, ori în Danemarca, ori în Spania, unde voi vrea eu, la momentul respectiv. Până în clasa a XI-a eram decisă să rămân în ţară să dau la Drept, însă m-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor. Ceea ce se întâmplă la noi m-a determinat să cred că Dreptul nu mai are aceeaşi imagine, interpretare din partea populaţiei şi mai ales din partea politicienilor. Drept urmare, nu vreau să regret că nu am mers la universitate în afară şi să las anii să treacă, când aş putea să devin foarte bună pe domeniul meu şi să mă dezvolt pe mine în acei patru ani cu profesori şi într-un cadru mult mai armonios şi mult mai bun pentru mine”, a declarat Andra Tofan.

Eleva de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” s-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat încă din clasa a IX-a şi le recomandă colegilor mai tineri să aibă foarte mare încredere în ei.Andra Tofan2

„Nu am început să mă pregătesc pentru Bac la începutul clasei a XII-a. Pot să zic că am început să mă pregătesc pentru Bacalaureat de la începutul clasei a IX-a, pentru că fiind la profil de Matematică – Informatică – germană, profesorii noştri ne-au susţinut încă de la început şi ne-au prezentat ce înseamnă examenul de Bacalaureat şi ceea ce am tratat noi la clasă a fost cu un nivel mai ridicat faţă de ce am primit la examen şi asta m-a ambiţionat şi mai tare să pregătesc fiecare capitol cu gândul că la final de liceu va trebui să dau examenul de Bacalaureat. Pot să zic că patru ani de zile m-am pregătit şi pe această cale vreau să le mulţumesc profesorilor care m-au susţinut în aceşti patru ani şi profesorilor care m-au provocat şi m-au determinat să mă ambiţionez, câteodată fără să-mi dau seama, doamna Ilisei Gabriela, profesoara de Limba Română, doamna Bedrulea Gabriela de Matematică şi doamna Greculeac Anca, profesoara de Fizică”, a mai spus Andra Tofan. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. tine minte un singur lucru! pleci intr-o tara musulmana! daca nu ai avut emotii la bac, sa ai pe viitor in a trai in tari care sunt pe marginea prapastiei haosului. sigur, daca vei reusi sa te distantezi de zonele gri(nu zic negre sa nu se interpreteze discriminator) ale londrei sau altor orase “europene”, vei ajunge unde iti doresti. succes! aici sigur nu vei realiza nici 1% din cate poti afara…