Friday , May 20 2022

Anchete ale IŞJ și Poliției Suceava, după ce IPJ a transmis, alături de un comunicat, o fotografie de la o acțiune desfășurată în licee, în care un profesor are masca de protecție “desenată”

Inspectoratul Şcolar și Poliția Județeană Suceava fac anchete interne după ce IPJ a transmis, alături de un comunicat privind o acțiune desfășurată în licee, o fotografie editată pe calculator, în care un profesor are masca de protecție “desenată”. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, afirmă că sunt mai multe fotografii din acea sală de clasă, în care dascălul poartă mască, astfel că urmează a se stabili de ce nu o avea în momentul realizării acelei fotografii. “Sunt efectuate verificări cu privire la veridicitatea lor, cu privire la persoana care fie a făcut o glumă cât se poate de proastă, dacă este o glumă, din partea unor elevi, sau dacă este doar efectiv o gafă a unui lucrător de poliție”, arată el.

Fotografia trucată a însoțit un comunicat de presă transmis, vineri, de Poliția Județeană Suceava, în care se arăta că aproximativ 1.000 de elevi suceveni au beneficiat de activități de educație juridică și anti-infracțională în cadrul unei serii de acțiuni – maraton desfășurate de  polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Şcolară. Activitățile au fost implementate în licee și colegii din județ.

Şeful Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, la Digi 24, că este “o situație regretabilă” și că va fi începută o anchetă internă pentru a se stabili dacă acel profesor nu poartă masca de obicei sau dacă avea motive medicale pentru a nu o face. “Referitor la masca desenată pe chipul profesorului, este într-adevăr o situație penibilă, acum nu știu cine și cum a făcut-o, dacă e din partea unui reprezentant al IPJ, și acolo ar trebui să se realizeze o anchetă internă”, a afirmat șeful IŞJ Suceava.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, a afirmat, tot la Digi 24, că Poliția a început verificări “pe mai multe paliere” în acest caz încă de vineri. El a explicat că activitățile preventive s-au desfășurat pe parcursul unei săptămâni, iar fotografii au fost făcute și de către elevi sau alți participanți la ore, iar la finalul săptămânii ele au fost centralizate de polițiștii de la Siguranță Şcolară.

“Dintr-o eroare (…) regretabilă, unele dintre aceste fotografii nu erau conforme cu natura activității, nu erau cele mai relevante, în schimb probabil și o greșeală din partea colegilor noștri a dus la diseminarea în spațiul public a unor astfel de imagini. Sunt efectuate verificări cu privire la veridicitatea lor, cu privire la persoana care fie a făcut o glumă cât se poate de proastă, dacă este o glumă, din partea unor elevi, sau dacă este doar efectiv o gafă a unui lucrător de poliție, care cu siguranță în cadrul anchetei interne pe care a dispus-o conducerea Inspectoratului, prin Biroul de control intern, va fi sancționată”, a arătat Epureanu. “Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să ne asumăm toate posibilitățile așa cum o facem în modul cel mai serios, spun eu, în anchetele pe care le desfășurăm zi de zi, și în acest caz, chiar dacă el, dacă nu ar fi de  plâns ar fi de râs, lucrurile trebuie tratate cu maximă seriozitate”, a adăugat el. El a menționat că au fost peste o sută de fotografii care s-au adunat, însă “atenția noastră ar trebui să fie una sporită”.

“Sunt încă 3-4 fotografii pe care deja le-am analizat în cursul zilei de ieri împreună cu conducerea Inspectoratului pentru a vedea de unde a pornit acest eveniment. Același domn profesor poartă mască de protecție și chiar în mod regulamentar. Luăm în calcul și posibilitatea ca la un moment dat fie datorită unor probleme medicale, fie de altă natură domnul profesor să nu mai fi purtat, dar asta se va stabili doar în cursul anchetei pe care o vom face, iar dacă acest lucru se va stabili că este real, cu siguranță și sancțiunile în baza Legii 55/2020 vor fi aplicate”, a declarat Ionuț Epureanu.

Vezi si

Ucraina le recomandă camionagiilor să meargă prin Republica Moldova dacă vor să ajungă în România, ca să nu mai aglomereze Vama Siret

“Pentru a preveni livrarea cu întârziere a mărfurilor și pentru a accelera formalitățile vamale, pentru …