Wednesday , September 28 2022

Ancheta în cazul unei bătrâne ucise într-un accident rutier la Gura Humorului, reluată pentru a treia oară de procurori

Procurorii suceveni vor ancheta pentru a treia oară un accident mortal produs în preajma unei treceri de pietoni din Gura Humorului. In urma primelor două anchete, un şofer de 19 ani, care a lovit mortal cu maşina o femeie de 68 de ani, nu a fost trimis în judecată pe motiv că este nevinovat. La dosar au fost depuse două expertize total diferite, una care spune că femeia a traversat strada pe lângă trecerea de pietoni, iar alta susţine că traversarea s-a făcut regulamentar

accident politie masuratori [800x600]

Judecătoria Gura Humorului a admis cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale faţă de suspectul Alexandru Paşcovici sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Decizia magistraţilor humoreni este una definitivă. In vara acestui an, ancheta în cazul accidentului rutier produs, în anul 2010, în oraşul Gura Humorului, în apropierea unei treceri de pietoni, în urma căruia o femeie de 68 de ani a murit, s-a finalizat pentru a doua oară cu netrimiterea în judecată a şoferului care a produs tragicul eveniment.
In data de 31 mai 2010, Aurelia Bucşu, de 68 de ani, din Gura Humorului, se deplasa spre o farmacie, însă în momentul în care a traversat bulevardul Bucovina din localitatea de domiciliu, a fost izbită violent de un autoturism Volkswagen Golf condus de Alexandru Paşcovici, pe atunci în vârstă de 19 ani. Impactul a fost fatal pentru femeie. Dacă la început poliţiştii rutieri, care au făcut măsurătorile la faţa locului, au stabilit că victima a traversat regulamentar strada, pe trecerea pentru pietoni, în momentul în care a fost lovit de maşină, un alt ofiţer de poliţie a ajuns la concluzia că Aurelia Buşcu a traversat pe lângă trecere, iar şoferul este nevinovat. In acest condiţii, procurorul de caz a decis că vina pentru producerea accidentului îi aparţine humorencei şi că tânărul nu trebuie trimis în judecată.
Copiii femeii au contestat decizia procurorului, iar Judecătoria Gura Humorului a decis reînceperea urmăririi penale faţă de Alexandru Paşcovici. Astfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a reluat ancheta, încă concluzia a fost aceeaşi, adică tânărul humorean nu a fost trimis în judecată.
Interesant este faptul că la dosar au fost depuse două expertize total diferite. In primă fază, s-a considerat că Paşcovici conducea cu o viteză de până la 60 km/h, iar la un moment dat femeia i-a apărut în faţă, din partea stângă, după ce un alt autoturism i-a acordat prioritate, fără ca şoferul acestuia să fie găsit de anchetatori. Aurelia Bucşu ar fi traversat strada la o distanţă de trei metri de trecerea de pietoni, practic neregulamentar. Procurorii au concluzionat că Alexandru Paşcovici nu se face vinovat de uciderea femeii, chiar dacă nu a redus viteza în apropierea trecerii de pietoni.
Cea de-a doua expertiză arată că humoreanca s-a angajat regulamentar în traversarea stăzii, din partea dreaptă, viteza cu care circula Paşcovici fiind aceeaşi, de aproximativ 60 km/h, în zona trecerii de pietoni din faţa unei şcoli, al cărei marcaj era deteriorat. Chiar şi aşa, procurorul de caz a concluzionat că şoferul nu este vinovat, deoarece acesta ar fi lovit o persoană care nu se afla pe trecerea de pietoni în momentul impactului.
Este interesant de urmărit dacă după o a treia anchetă făcută pentru un accident rutier, practic simplu de rezolvat, procurorii suceveni vor decide că un şofer care conducea cu viteză în apropierea unei treceri de pietoni se face vinovat sau nu de uciderea unei femei care traversa strada ba pe trecerea de pietoni, ba pe lângă aceasta. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Grupul Medical Provita deschide la Suceava Clinica NORD, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro 

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere în regiune, din punct de vedere …

2 comments

  1. Ca de obicei Politia scoate mortul vinovat.Ca in foarte multe cazuri ,mai ales de batrani lipsiti de aparare loviti de persoane cu influenta.

  2. Domnilor anchetatori, dupa legislatia rutiera viteza de deplasare maxima a autovehicolelor in dreptul scolilor este de 30 km la ora, deci…daca se respecta aceasta viteza, saraca femeie poate mai avea sanse de scapare indiferent daca era sau nu pe trecerea de pietoni. D-zeu sa o ierte!