Tuesday , April 23 2024

Anchetă cu multe necunoscute după moartea subită a Alexandrei, o tânără de 19 ani, din Cârlibaba

Fata a fost dusă vineri seară la Spitalul Vatra Dornei, după ce i s-a făcut rău. Medicii dorneni au solicitat transfer cu Ambulanța către Spitalul Județean Suceava. ”Am primit solicitarea de transfer cu diagnosticul de status post criză comițială, dar într-o oră echipajul a găsit-o intubată și ventilată mecanic, nu știm ce s-a întâmplat la Dorna”, a precizat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava. Tânăra a decedat după câteva ore în UPU Suceava 

O tânără în vârstă de 19 ani din satul Cârlibaba a murit în condiții suspecte, iar acum medici din două spitale și reprezentanți ai Poliției încearcă să stabilească cu exactitate care au fost cauzele decesului. Alexandra era elevă la Școala Postliceală Sanitară și își dorea să devină asistentă medicală, pentru a salva vieți.

Familia fetei povestește că vineri acesteia i s-a făcut rău, fără niciun motiv aparent, și au decis să sune la 112, dar nimeni nu a răspuns, iar în final au dus-o cu mașina personală la Spitalul Municipal Vatra Dornei. ”Nepoata avea uneori dureri de cap, dar nu era diagnosticată cu vreo problemă de sănătate. Terminase liceul iar acum făcea o postliceală cu profil sanitar. Își dorea să ajungă asistentă medicală. În ziua când s-a întâmplat, a făcut un episod epileptic. Părinții s-au speriat și au sunat de urgență la 112, însă nu a răspuns nimeni. După câteva apeluri, au plecat cu mașina spre spitalul din Vatra Dornei. Acolo a fost preluată de către două asistente, medicul a venit târziu. Fata a mai făcut o criză de epilepsie și i-au făcut o injecție de Diazepam. Nu și-a revenit și i-au făcut-o pe a doua. A treia injecție i-au făcut-o intravenos și i-a fost fatală. Nepoata mea a făcut stop cardiorespirator. Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat. Este o tragedie pentru familia noastră. Medicii de la Dorna ascund ce s-a întâmplat. Fratele meu, tatăl ei, a fost cu ea în permanență și fata nu a mai comunicat la spital. Ei i s-a făcut rău din mașină, nici nu a putut să o dea jos, în curtea spitalului, a cerut ajutor. Acum ei susțin că fata era bine, conștientă. După injecțiile repetate cu Diazepam inima i-a cedat. Chiar dacă se va dovedi că sunt vinovați, nimeni și nimic nu o va aduce înapoi pe Alexandra”, a povestit îndurerat unchiul Alexandrei.

După o serie de investigații, medicii dorneni au decis că este vorba despre o criză de epilepsie și au decis să o transfere la Spitalul Județean Suceava, pentru mai multe investigații și tratament. În momentul solicitării au menționat că pacienta este conștientă, stabilă și comunică foarte bine cu personalul medical. Din nefericire, lucrurile s-au schimbat radical în aproximativ o oră și jumătate, iar când echipajul medical al Ambulanței a ajuns la Spitalul din Vatra Dornei au găsit o pacientă de 19 de ani, intubată, ventilată mecanic și cu diagnosticul de stop cardiorespirator resuscitat.

”Nu știm ce s-a întâmplat la Dorna. Am primit solicitare pentru un transfer cu medic. Ni s-a spus că este vorba despre o fată de 20 de ani, cu diagnosticul de status post criză comițială și am găsit-o intubată, ventilată mecanic, cu stop cardiorespirator resuscitat. La telefon, doamna doctor de la Dorna ne-a spus că fata este conștientă și stabilă. Vorbea cu medicii, totul era bine. Nu știm ce s-a întâmplat până la sosirea echipajului SAJ. Mașina a plecat de la Suceava după două minute de la solicitare”, a menționat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava.

Pacienta a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava în comă de gradul IV și în ciuda eforturilor extraordinare ale medicilor suceveni de a o salva, tânără a decedat după doar câteva ore. ”A fost adusă cu Ambulanța de la Spitalul din Vatra Dornei, în comă de etiologie neprecizată, gradul IV și stop cardio-respirator resuscitat. Așteptăm rezultatele de la testele pentru substanțe din sânge și cele anatomo-patologice pentru a putea stabili cauzele decesului. Acum nu știm ce s-a întâmplat. Este foarte posibil să fie și o intoxicație cu o substanță necunoscută”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și urmează să se stabilească ce s-a întâmplat și ce a provocat decesul fetei de 19 ani din Cârlibaba.

Menționăm că reprezentanții Spitalului Municipal Vatra Dornei nu au putut fi contactați, refuzând să răspundă solicitărilor reporterilor cotidianului ”Obiectiv de Suceava”. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …