Friday , April 19 2024

Amplu control la o fermă de animale din Ipotești, finalizat cu amenzi în valoare de 65.000 lei

În urma unor sesizări primite la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, privind exploatări ilegale de agregate minerale din Situl Natura 2000 ROSCI10380 Râul Suceava-Liteni, comisari de mediu au efectuat un control pe linie de protecție a mediului, împreună cu lucrători din cadrul IPJ Suceava, ABA Siret – SGA Suceava și ANANP – Serviciul Teritorial Suceava.

S-a constatat efectuarea de lucrări pe terenul aferent unei ferme de animale de pe raza comunei Ipotești. Totodată, pe terenul aparținând fermei au fost constatate depozitări neconforme de deșeuri în amestec. ”Pentru neconformitățile constatate, comisarii GNM – CJ Suceava au aplicat sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prev. OUG nr. 195/2005 – privind protecția mediului, OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor și OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, în cuantum de 40.000 lei, precum și o sancțiune complementară de suspendare a activității de exploatări agregate minerale”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

De asemenea, inspectorii ABA Siret – SGA Suceava au aplicat o sacțiune contravențională în cuantum de 25.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 107/2006, fiind efectuate cercetări și de către reprezentanții IPJ Suceava.

În cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate. (O. N.)

 

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …