Thursday , February 9 2023

Ample acțiuni și verificări efectuate de polițiștii suceveni pentru respectarea măsurilor anti-COVID

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu coronavirus, în perioada 17 – 18 octombrie 2020 polițiștii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au intensificat acțiunile de control pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă și limitărilor impuse prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i responsabiliza, polițiștii au distribuit duminică dimineață peste 200 de măști de protecție sanitară, în general persoanelor cu posibilități financiare reduse. Măștile au fost distribuite în târgul de la Verești, la piețele din municipiul Suceava și în zona bisericilor.

Sâmbătă, peste 200 de polițiști în uniformă și în ținută civilă au fost în teren și au efectuat controale în special în zona centrelor comerciale, piețe, târguri dar și gări, autogări și mijloacele de transport în comun.

Duminică, acțiunile au fost continuate în prima parte a zilei, polițiștii acționând la Târgul Auto de la Rădăuți și la piața de la Verești. De asemnea, au fost efectuate controale în piețele din Siret și Suceava și au fost verificate mijloacele de transport în comun. Ieri, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 în valoare de 53.600 lei. Totodată, au fost verificate 140 de societăți comerciale cu privire la respectarea legislației Covid19, două dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea legislației.

„Acțiunile au în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …