Sunday , February 5 2023

Amplasamentul Sălii Polivalente a Sucevei a fost predat către firma constructoare

Primarul Ion Lungu a anunțat că ieri a fost predat către firma MIS Grup amplasamentul din zona Metro pe care se va ridica Sala Polivalentă de 5.000 de locuri a Sucevei, ceea ce presupune că este foarte probabil ca ordinul de începere al lucrărilor să fie dat foarte curând.

Miercuri a fost predat către firma MIS Grup – cu sediul într-o comună din județul Bistrița-Năsăud – amplasamentul din zona Metro pe care se va ridica Sala Polivalentă de 5.000 de locuri a Sucevei.  Trebuie menționat faptul că investiția nu se realizează cu finanțare asigurată din fonduri europene, ci cu bani de la bugetul de stat.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat prima dată despre acest lucru la un eveniment de premiere al sportivilor organizat la Liceul cu Program Sportiv. Ulterior, în conferința de presă de miercuri, 21 decembrie, edilul a declarat că „amplasamentul a fost predat de față cu reprezentantul CNI (Compania Națională de Investiții – structura centrală care finanțează această investiție), al firmei de construcții, al dirigintelui de șantier. Primăria a făcut eforturi în ultima perioadă a amenajat un drum de acces, am dus apă acolo în zonă și energie electrică ca să poată face organizarea de șantier și să lucreze”, a spus Ion Lungu.

Valoarea investiției este de 30 milioane euro. Predarea amplasamentului presupune însă și faptul că este foarte probabil ca ordinul de începere al lucrărilor să fie dat iar constructorul să se apuce efectiv de acestea. Autorizațiile de construire pentru organizarea de șantier și pentru lucrările ca atare au fost emise cu circa o lună în urmă, pe baza unor proiecte depuse în prealabil la Primăria Suceava. (D.P.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …