Wednesday , September 28 2022
Breaking News

Amplă rețea care prelucra și vindea ilegal tutun, cu ramificații și la Suceava, destructurată de polițiștii din Prahova

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat, miercuri, ample percheziții într-un dosar privind producerea și comercializarea ilegală de tutun, 45 de persoane fiind audiate, iar patru reținute.

Retinut, perchezitii


Conform datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, în acest dosar au fost efectuate 38 de percheziții domiciliare în 19 județe (Prahova, Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea), dar și în municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat.

“În fapt, începând cu luna martie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a circa 1,7 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de 1.969.080 de lei”, arată sursa citată. În urma perchezițiilor, 45 de persoane au fost audiate, iar 9 au fost aduse la sediul unității de poliție. De asemenea, au fost descoperite și ridicate 1.860 de kilograme de tutun mărunțit, 992 de kilograme de frunze de tutun, 28.534 de țigarete confecționate artizanal, 6 aparate pentru confecționarea țigaretelor, 3 mașini industriale pentru tocat frunze de tutun, 5.100 de etichete autocolante inscripționate, 2 laptopuri, 1 DVR, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei. Totodată, a fost indisponibilizată și o autoutilitară utilizată în activitatea infracțională.
atru persoane – două femei și doi bărbați, cu vârstele de 26, 33, 42 și respectiv 44 de ani, din județele Prahova, Dâmbovița și din municipiul București – au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentate unității de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …