Friday , August 5 2022

Amplă acțiune în weekend a polițiștilor suceveni pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați

Au fost efectuate 400 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest, s-au dat 81 de amenzi și au fost suspendate 16 de permise de conducere

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în weekend-ul 22 – 24 iulie 2022 polițiștii au desfășurat o amplă acțiune la nivel județean, fiind implicați polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate peste 400 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

În urma activităților desfășurate polițiștii au suspendat 16 de permise de conducere și au constatat 4 infracțiuni.  Totodată, au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.110 lei.De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

  • Nu vă urcați sub nici o formă la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!
  • Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deși exista tendința de a se subestima rolul să
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a ș

“Legea pedepsește conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentrația în sânge depășește limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.    De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reținut, fără drept de circulație”, reamintesc polițiștii suceveni.

Vezi si

153 de cazuri noi de COVID în județul Suceava și 161 de bolnavi spitalizați

În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost raportate 153 de cazuri de …

One comment

  1. De ce nu spuneti ca ies la vanatoare domnii politisti? Ce ampla.actiune?
    Este legal in Romania sa te opreasca politia in trfic fara motiv? Sau sa -ti caute prin masina?
    Wait. Romania. Tara lucrului bine facut. Se poate!