Monday , July 22 2024

Amplă acțiune a polițiștilor suceveni de verificare a transporturilor rutiere de mărfuri și persoane

Polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni în valoare de peste 30.000 lei și au identificat în trafic un șofer de vehicul de mare tonaj băut la volan, în cadrul unei acțiuni care a avut drep scop verificarea legalității transportului public de persoane și mărfuri. De asemenea, două vehicule de mare tonaj au fost imobilizate pentru uzura anvelopelor sau deficiențe la sistemul tahograf.

Acțiunea s-a desfășurat joi,   în intervalul orar 07:00 – 11:00, polițiștii verificând  deţinerea documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și  respectarea traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.

”Totodată, s-a verificat respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane și verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

În cadrul acțiunii s-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport și la verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate peste 100 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane și mărfuri, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest toți conducătorii auto verificați”,a informat comisarul șef Ionuț Epureanu, din cadrul IPJ Suceava.

Conform acestuia, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.315 lei. De asemenea, polițiștii au retras și 12 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului (I.T.P.expirat, lipsă RCA, folii neomologate, defecțiuni lumini, anvelope uzate, defecțiuni tehnice).

Un caz deosebit a fost depistat în cadrul acțiunii pe DN2, un bărbat de  45 ani din  Dumbrăveni, fiind prins la volanul unui camion având o alcoolemie  de 0,27 mg/l alcool in aerul expirat. Șoferul a fost amendat cu 1.980 lei și i-a fost retinut pemisul  de conducere pe o perioada de 90 zile.

Vehicule imobilizate pentru rularea cu anvelope uzate sau cu defecțiuni la sistemul tahograf

Tot în cadrul acțiunii,  un bărbat de 35 ani din comuna Vama, jud Suceava a fost depistat in timp ce conducea un camion pe DN2 având  montate anvelope uzate excesiv pe puntea spate și pe roțile directoare, fiind sancționat cu amendă 660 lei si reținerea certificatului de inmatriculare, vehiculul fiind imobilizat.

De asemenea,  un bărbat de 45 ani din orasul Bragadiru, jud. Ilfov, a fost depistat in timp ce conducea un camion pe DN15, iar in urma controlului efectuat s-a constatat că utiliza autovehiculul fără a avea introdusă cartela tahografica, fiind sancționat cu amendă de 6.000 lei, autovehiculul fiind imobilizat.

”Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de mărfuri și persoane.

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport mărfuri sau transport public de persoane, pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bani pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.

”Solicităm totodată cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere”, au transmis polițiștii suceveni.

 

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …

One comment

  1. Amplă acțiune luați pentru Ucraineni…la români 40milioane lipsă viza legitimație.. Să vă bată Dumnezeu….