Wednesday , October 4 2023

Amenzi uriașe, de peste 150.000 lei, aplicate unei balastiere în comuna Dumbrăveni

Reprezentanți ai Gărzii de Mediu Suceava, SGA Suceava și ANRM-CIT Câmpulung Moldovenesc au efectuat, miercuri, 10 mai a.c., un control comun în extravilanul comunei Dumbrăveni, în proximitatea râului Siret, pe malul stâng.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, s-a constatat efectuarea unor lucrări de săpătură și extragere de agregate minerale (nisip și pietriș) pe o suprafață de circa 1 ha în afara unui perimetru de exploatare autorizat, iar operatorul economic în cauză a fost sancționat contravențional cu amenzi de 152.360 lei.

Garda de Mediu a aplicat o amendă de 70.000 lei și o sancțiune complementară, fiind dispusă aducerea terenului la starea inițială. SGA Suceava a sancționat operatorul economic cu o amendă 40.000 lei, iar ANRM cu o amendă de 42.360 lei. Totodată, s-au impus măsuri de remediere a situațiilor neconforme, precum și sistarea activității societății în afara perimetrului autorizat. (O. N.)

Vezi si

Doi tineri, răniți într-un accident în care au fost implicate trei mașini, la Zvoriștea (FOTO, VIDEO)

Miercuri seara, trei autoturisme au fost implicate într-un accident pe raza comunei Zvoriștea.  Doua persoane, …

One comment

  1. De ani de zile adormitii si incompetentii de la ANRM nu au fost pe teren de peste 30 de ani cand au emis din birou acte de reglementare si nu au dat sanctiuni!@! Cine o fi fost pe teren adormitul BADALE zis haiducul balastierelor ????????????