Monday , December 4 2023

Amenzi și 41,5 mc de lemn confiscat de polițiști în cadrul unor acțiuni desfășurate marți și miercuri

În perioada 17-18 mai 2022, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protectia Fondului Forestier si Piscicol împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au actionat pe linia transportului ilegal de material lemnos si pe linia depozitelor de material lemnos pe raza județului Suceava.

În cadrul acțiunii, marți, 17 mai, la ora 04.30, Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au oprit pentru control pe raza orașului Gura Humorului autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta material lemnos. Deoarece șoferul nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,21 mc cherestea tivită de esență rășinoase. Bărbatul a fost amendat , iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Tot marți dimineață, la ora 05.30, polițiștii au oprit  pe raza orașului Gura Humorului o autoutilitară condusă de un localnic, care transporta material lemnos.  Şoferul nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos , polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 4,81 mc cherestea tivită de esență rășinoase. Şoferul a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura-Humorului.

Miercuri, 18 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziția, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase la o firmă din Slatina, județul Suceava, procedându-se la efectuarea balantei dintre stocurile scriptice raportate in SUMAL 2.0 si stocurile faptice de material lemnos inventariate in depozitul societății, ocazie cu care s-a constatat faptul că operatorul economic deține in depozitul societății, cantitatea de 29,65 mc lemn rotund de lucru răsinoase fără documente care să ateste proveniența legală.

S-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 29,65 mc lemn de lucru de esență răsinoase în valoare de 5.931 lei.

Miercuri, la ora 10:00, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității o autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta materiale lemnos. Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,9 mc cherestea tivită de esență rășinoase. Şoferul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 2.523 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

Vezi si

Despre bani în fiecare materie: 6 decembrie este ultima zi în care îți poți înscrie școala în LifeLab (P)

LifeLab by BCR ajută profesorii și elevii să înțeleagă importanța educației financiare în orice domeniu. …