Monday , December 5 2022

Amenzi în valoare de aproape 6 000 de lei, aplicate de inspectorii DSV în această lună

Târgul de animale de la Mălini a fost închis din cauză că nu avea autorizaţie sanitar veterinară
Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat în cursul acestei luni o serie de controale prin pieţele şi târgurile de animale, ocazie cu care au aplicat şapte amenzi contravenţionale în valoare totală de 5.840 de lei. Insoţiţi de jandarmi, inspectorii DSV au  descoperit deficienţe grave, comerţ ilegal şi fără respectarea normelor sanitar veterinare, comercializarea animalelor fără documente de provenienţă şi condiţii precare de igienă. Tot în cursul acestei luni, Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a dispus şi închiderea târgului de animale din Mălini după ce s-a constatat că nu sunt respectate normele sanitar veterinare.
Aşa cum reiese din declaraţiile doctorului Vasile Semeniuc, purtător de cuvânt în cadrul DSVSA Suceava, în urma acestui control, în târgul de animale din Mălini au fost depistate nereguli privind  normele ingienice şi sanitare în vânzarea şi circulaţia animalelor. “Târgul nu avea autorizaţie din parte Direcţiei Sanitar Veterinare, nu era amenajat corespunzător normelor  sanitar veterinare, nu exista un  dezinfector, spaţii şi sectoare pentru animale,  nu exista un medic veterinar aşa cum ar trebui să fie la orice piaţă sau târg de animale”, a declarat doctorul Vasile Semeniuc, purtător de cuvânt în cadrul DSV Suceava.
Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor astfel de controale vor continua şi în cursul lunii viitoare pentru a se urmări respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …