Amenzi de peste jumătate de milion de lei, în două zile, pentru sucevenii care nu au respectat măsurile instituite în perioada stării de urgență

6/04/20 ora:6:07am

Forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

politist masca

Sâmbătă – în ultimele 24 de ore, după cum se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului – Județul Suceava transmis duminică, 5 aprilie, în jurul orei 14:00 – au fost verificate 3.232 de persoane aflate în autoizolare/carantină instituționalizată și 41 de societăți comerciale. Ulterior, într-o convorbire cu prefectul Alexandru Moldovan, s-a specificat că datele sunt valabile până la raportarea de duminică dimineață. Echipele mixte care au totalizat 326 de polițiști, 99 de polițiști locali, 29 de militari și 162 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 147 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 345.750 lei.

Potrivit precedentului comunicat transmis în cursul zilei de sâmbătă, 4 aprilie, se preciza că echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat (în data de 3 aprilie), verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 286 de polițiști, 110 polițiști locali, 36 de militari MApN. Verificările au vizat 2.635 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 80 de unități economice. Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 230.235 lei. (D.P.)