Friday , October 7 2022

Amenzi de peste 55 de mii de lei primite de șoferi în trei zile

În perioada 11 – 13 ianuarie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din județ au organizat și desfășurat o acțiune pe linia creșterii încrederii popu­lației și asigurării vizibilității elementului polițienesc, precum și pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În cele trei zile de controale, 156 de șoferi au primit sancțiuni în valoare totală de 56.765 de lei. 31 de amenzi au fost date pentru nerespectarea vitezei legale, una pentru un șofer care consumase alcool, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru depășiri neregulamentare, tot 2 pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului. De asemenea, doi bicicliști au fost sancționați contravențional.

Polițiștii au reținut 12 permise de conducere, din care 2 pentru depășiri neregulamentare, 1 pentru alcool, 2 pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului și 7 pentru alte ilegalități. În plus, au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare.

În cadrul aceleiași acțiuni, 245 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni constatate la regimul rutier, doi dintre ei pentru alcoolemie și al treilea pentru condu­cere fără permis. (O.S.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …