Friday , February 3 2023

Amenzi de peste 45.000 de lei primite de șoferi în două zile

Polițiștii suceveni au dat 182 de amenzi, au reținut 24 de permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatricularepolitie rutiera


În perioada 9 – 11 decembrie 2016, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava au acționat pe drumurile naționale, europene și județene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost organizate acțiuni pentru depistarea șoferilor care depășesc regimul legal de viteză, dar și pentru depistarea celor care consumă alcool și se urcă la volan, constituind un adevărat pericol pentru siguranța rutieră. Au fost date sute de amenzi și au fost întocmite dosare penale pentru alcoolemii și alte infracțiuni asociate regimului rutier.
Astfel, sub coordonarea Serviciului Rutier Suceava, în perioada 10 – 12 decembrie 2016, în intervalul orar 08.00 – 12.00 și 14.30 – 17.30, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat în teren, aplicând 226 de amenzi. Cele mai multe sancțiuni, 160, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 40.620 de lei. Polițiștii au reținut 16 permise de conducere, din care 12 pentru depășirea regimului legal de viteză și patru pentru depășiri neregulamentare. În cadrul acțiunilor, au fost reținute și șapte certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice, lipsă RCA sau aplicarea de folii neomologate. De asemenea, au fost constatate și patru infracțiuni la regimul rutier.
În intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava au organizat în mod distinct acțiuni pentru depistarea celor care consumă alcool și se urcă la volan. În cadrul acestei acțiuni au fost date 22 de amenzi în valoare totală de 5.375 de lei. Totodată, au fost reținute opt permise de conducere, din care patru pentru alcool și au fost retrase două certificate de înmatriculare. Au fost constatate patru infracțiuni, din care două alcoolemii. (D.Z.)
 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …