Wednesday , February 8 2023

Amenzi de peste 200.000 de lei date de polițiștii rutieri

Polițiștii suceveni au desfășurat mai multe acțiuni rutiere la începutul lunii  august, ocazie cu care au dat 509 amenzi în valoare totală de 212.290 de lei, au reținut 55 de permise de conducere și au retras opt certificate de înmatricularerutiera

În perioada 4 – 6 august 2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare. În cadrul acțiunii au fost constatate trei infracțiuni și au fost date 394 de amenzi în valoare totală de 126.925 de lei, din care 253 pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere, din care 20 pentru viteză, șase pentru depășiri neregulamentare și trei din alte cauze. Totodată, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Burla, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea mașina pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, cu viteza de 101 km/h, în localitate. Acesta a fost amendat și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un vicovean de 28 de ani a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G, din comuna Brodina, cu viteza de 107 km/h, în localitate. El a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

În perioada 3 – 5 august 2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. Au fost testați cu aparatul etilotest 492 de șoferi. În cadrul acțiunii au fost constatate 10 infracțiuni, din care șase pentru alcoolemie sau refuz de recoltare a probelor biologice în ­ve­derea stabilirii alcoolemiei și patru din alte cauze.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.365 de lei și au fost reținute 26 de permise de conducere, din care cinci pentru alcool și 21 alte abateri. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Un bărbat din orașul Siret a fost depistat de polițiști pe strada Alexandru cel Bun din localitatea de domiciliu în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal. (D.Z.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …