Friday , March 1 2024

Amenzi de peste 100.000 de lei, date de polițiștii rutieri în trei zile

Aceștia au organizat o acțiune rutieră, dând 297 de amenzi în valoare totală de 107.324 de lei. Ei au reținut 18 permise și au retras 25 de certificate de înmatricularerutiera

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliție au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului județ pentru a se asigura că participanții la trafic vor ajunge la destinație în condiții de deplină siguranță. Astfel, în perioada 15 – 17 decembrie 2017, Serviciul Rutier Suceava și for­mațiunile de profil din cadrul po­lițiilor municipale și oră­șe­nești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să des­fășoare activități de poliție rutieră au organizat o acțiune pe linia depistării și sancționării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. Si de această dată, polițiștii au depistat în trafic mai mulți șoferi care, dând dovadă de irespon­sabilitate, au urcat băuți la volan.

Au fost testați cu aparatul etilotest 1.061 de șoferi, fiind constatate 14 infracțiuni, dintre care cele mai multe au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Polițiștii au dat 297 de amenzi în valoare totală de 107.324 de lei, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 25 de certificate de înmatriculare.

La data de 16 decembrie 2017, în jurul orei 19.30, un echipaj rutier din cadrul Poli­ției municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe Calea Bucovinei din localitate mașina condusă de un localnic de 49 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul eti­­­lotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul ex­­pirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe ­biolo­gi­ce în vederea stabilirii al­­­coo­lemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „con­ducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În aceeași zi, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, mașina condusă de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Vatra Dornei. Deoa­re­ce mirosea a băuturi al­coolice, dorneanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In seara de 16 decembrie a.c., la ora 22.25, o patrulă din cadrul  Secției 12 de Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DC 1 din comuna Bunești autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul București. Întrucât mirosea a băuturi alcoolice, bucureșteanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru „condu­cerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (D.Z.)

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …

One comment

  1. Respekt ptr d politisti dar daca s Ar Putea Un pic controla si prin Comune Putin mai ascunse precum veresti , Multi soferi de camioane si turisme se Cred cel Putin Piloti de f 1 sarbatori fericite