Sunday , February 5 2023

Amenzi de peste 10.000 de lei date de polițiștii rutieri din Câmpulung

Polițiștii din Câmpulung Moldovenesc au desfășurat o acțiune rutieră în cadrul căreia au dat 30 de amenzi în valoare totală de 10.675 de lei, au reținut trei permise și au retras trei certificate de înmatriculare  amenda

La data de 28 iulie 2018, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite, a faptelor cu violență, a tulburării ordinii și liniștii publice în zona discotecilor, dar și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool. În cadrul acțiunii au fost legitimate 38 de persoane și au fost controlate 58 de autoturisme, 33 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest. Polițiștii au constatat patru infracțiuni și au dat 30 de amenzi, în valoare de 10.675 de lei. Au mai fost retrase trei certificate de înmatriculare și reținute trei permise de conducere.

La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 19.10, în timp ce conducea scuterul pe DC Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, un bărbat de 63 de ani, localnic, a pierdut controlul asupra mopedului, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune laterală cu gardul situat pe partea dreaptă a drumului. Cum mirosea a băuturi alcoolice, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoo­lemiei. În urma verificărilor făcute de po­lițiști, s-a stabilit faptul că scuterul nu este înmatriculat sau înregistrat și că bărbatul are permisul de conducere suspendat.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, „condu­cerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. (D.Z.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …

3 comments

 1. mergi cu 50km/h si “vanatorii” o sa stea degeaba!

  • De acord.
   Ideea insa e ca vanatoarea pentru indeplinirea planului si probabil a unor premii salariale e una si prevenirea accidentelor e alta.
   Oricine stie ca 60 e fara amenda. Acei 2 km pe ora in plus pe care i-am avut, e imposibil sa ii observi la ac si poate si o fractiune de secunda.
   Nesimtirea cu care au refuzat sa-mi dea avertisment, agresivitatea si foamea dupa bani sunt cele ce trebuiau remarcate in ceea ce am spus.
   De aceea e buna LEGEA care sta sa apara pentru a preveni ca toti GARCEA sa vaneze amenzi!

 2. Nu se precizeaza clar daca parte din amenzi au fost sau nu date in urma vanatorilor cu radare ascunse care pentru 62 km/h in localitate te ard, ca deh, au plan.