Saturday , October 1 2022

Amenzi de aproape 120.000 de lei, date de polițiștii rutieri în weekend-ul trecut

Peste 200 de polițști rutieri și de ordine publică s-au aflat pe drumurile publice din județ, desfășurând acțiuni rutiere. Aceștia au dat 402 amenzi în valoare totală de 118.810 lei, au reținut 18 permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare 

politia-rutiera-18 [800x600]

Peste 200 de polițiști rutieri și de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră au fost prezenți în weekendul recent încheiat pe drumurile publice din județul Suceava desfășurând activități de patrulare și monitorizare a traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor și creșterii gradului de siguranță rutieră. Ca urmare a măsurilor dispuse, pe drumurile publice din județul Suceava nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu decese sau persoane rănite grav, traficul desfășurându-se în condiții de deplină siguranță. Totodată, prezența activă în teren a polițiștilor s-a evidențiat și prin depistarea în trafic a unor șoferi care au consumat băuturi alcoolice și  a unor persoane ce conduceau vehicule fără a avea acest drept, prin acțiunile de constatare în flagrant a acestor infracțiuni fiind prevenite potențiale tragedii rutiere.
Acțiunile de prevenire și combatere a accidentelor rutiere au fost completate și de acțiuni de control a transportatorilor de mărfuri și persoane, derulate în cadrul acțiunii TISPOL. Au fost controlate 335 de vehicule și au fost aplicate 102 amenzi, 23 pentru transportatorii de persoane și 79 pentru transportatorii de mărfuri.
Având în vedere faptul că analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier au evidențiat faptul că pe perioada weekend-ului se înregistrează un număr crescut de evenimente rutiere generate de viteza excesivă și consumul de alcool, polițiștii au acționat pentru prevenirea acestor evenimente, pe segmentele de drum și în intervalele orare identificate cu risc. Au fost date 402 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 118.810 lei. Au fost constatate opt infracțiuni la regimul rutier și au fost suspendate 18 permise de conducere. Cele mai multe – 10, au fost suspendate pentru consum de băuturi alcoolice. Alte șase permise au fost suspendate pentru depășirea regimului legal de viteză, iar două permise au fost suspendate pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate.
Polițiștii atrag încă o dată atenția șoferilor să nu consume alcool și să se urce la volan, efectele în plan juridic dar și la nivelul siguranței rutiere fiind din cele mai grave. (D.Z.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …