Saturday , May 8 2021

Amenzi de 9.000 de lei după o înmormântare cu zeci de participanți, niciunul cu mască de protecție, la Gura Humorului

Marți, 20 aprilie, la ora 15:30, Poliția orașului Gura Humorului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe rețeaua de socializare Facebook se difuzează un clip video de la o înmormântare ce se desfășura pe raza orașului Gura Humorului, cu participarea unui număr mare de persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și nu purtau masca de protecție.

În temeiul sesizării, lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul de Acțiuni Speciale, Poliției Orașului Gura Humorului și ai Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, s-au deplasat la cimitirul public de pe raza orașului Gura Humorului, unde nu au fost identificate persoane, ceremonia de înhumare fiind încheiată. Echipajele de poliție și jandarmi s-au deplasat apoi la locuința lui C. Alexandru, din orașul Gura Humorului, unde,  în curte au fost identificați membrii familiei acestuia. S-au purtat discuții cu persoana în cauză pentru a nu organiza la locuința sa alte activități la care să participe mai multe persoane, acesta angajându-se să respecte prevederile legale.

Având în vedere imaginile video difuzate, C. Alexandru a fost invitat la sediul Poliției orașului Gura Humorului, ocazie cu care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020. În urma vizionării imaginilor, au fost identificate alte 13 persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale. În total au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei.

Urmează a se efectua verificări pentru identificarea și a altor persoane care au participat la eveniment și nu respectau regulile de distanțare socială.

Vezi si

300 de doze de vaccin antiCovid Johnson & Johnson vor fi distribuite medicilor de familie

Dozele vor ajunge în cabinete din Rădășeni, Ostra, Ipotești, Adâncata, Șerbăuți, Grănicești, Mănpstirea Humorului, Straja, …