Monday , February 6 2023

Amenzi de 12.000 de lei pentru un șofer care a refuzat cântărirea camionului cu care transporta lemn

Marți seara, polițiștii au obținut informații cu privire la faptul că din direcția Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului se deplasează un camion cu lemne supraîncărcat.  Astfel, pe DN 17, în afara localității Gura Humorului a fost identificat și oprit în trafic ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MERCEDES-BENZ și remorca, condus de O. V., de 53 ani, din Fundu Moldovei – satul Colacu.

Acesta a prezentat pentru control avizul de însoțire pentru autoutilitară în care era consemnată cantitatea de 15,27 mc rășinoase molid și avizul de însoțire pentru remorca în care era trecută cantitatea de 24,25 mc rășinoase molid. Şoferul a refuzat cântărirea ansamblului de vehicule. Camionul și remorca au fost duse  la Cantonul Silvic Pod Izvor Gura Humorului, unde au fost indisponibilizate până la punerea în legalitate a transportului. Şoferul a primit o amendă în valoare de 6000 lei pentru refuzul verificării prin cântărire și încă o amendă, tot de 6.000 lei pentru neasigurarea corespunzătoare a mărfii pe timpul transportului.

Polițiștii au luat legătura cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava care urmau ca în cursul zilei de ieri să  efectueze cubajul materialului lemnos și luarea măsurilor legale ce se impun în cauză.

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …