Tuesday , December 5 2023

Amenzi de 10.500 lei, în urma depistării unui transport supraîncărcat și ilegal de lemn

Marți, 17 mai, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Păltinoasa un ansambl format din autoutilitară cu remorca condus de un bărbat, care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 11,01 mc lemn rotund buștean în autoutilitară și 16,82 mc lemn rotund buștean în remorcă.

Întrucât existau suspiciuni în ceea ce privește gabaritul depășit al cantității încărcate s-a procedat la solicitarea sprijinului reprezentanților ISCTR, care s-au prezentat la fața locului și i-au solicitat conducătorului auto să se deplaseze în comuna Dărmănești, pentru a se efectua cântărirea în vederea stabilirii daca s-a depășit masa maximă admisă, însă conducătorul auto a refuzat acest lucru motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă  în valoare de 6.000 lei.

De asemenea lucrătorii ISCTR au sancționat și firma SC MĂLINI TRANS SRL cu amendă în sumă de 500 lei  conform  OUG 43/1997, totodată  aceștia luând și măsura complementară de imobilizare a ansamblului de vehicule precum și a reținerii plăcuțelor de înmatriculare până la punerea în legalitate.

În cauză a fost solicitată intervenția  lucrătorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta în autoutilitară cantitatea de 15,06 mc material lemnos respectiv cu 4,05 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire și în remorcă cantitatea de 22,51 mc material lemnos respectiv cu 5,69 mc în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, rezultând o cantitate totală suplimentară de 9,74 mc material lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă  în valoare de 4.000 lei , iar cantitatea de 9,74 mc  lemn rotund – bușteni gater în valoare totală de 5.688,16 lei a fost confiscată.

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …