Saturday , March 25 2023

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind  un bărbat de 20 ani, din  Mălini, satul Pâraie. Tânărul a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei, precum și un aviz pentru lemn, în format electronic, pentru cantitatea de 4,092 mc cherestea tivită brad. A fost verificat avizul în platforma SUMAL 2.0, de unde a rezultat că acesta este valabil, dar din fotografiile încărcate nu se distingea corespunzător încărcătura de material lemnos, existând suspiciunea că o parte din materialul lemnos transportat nu este trecut în aviz. În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că  1,273 mc cherestea tivită brad este în plus față de cantitatea avizată. Astfel, s-a stabilit că este vorba despre mai mutle contravenții, fiind aplicate nu mai puțin de 3 amenzi (una de 2.000 de lei, una de 3.000 de lei și una de 5.000 de lei). De asemenea,  s-a dispus confiscarea  fizică a cantități de 1,273 mc cherestea tivită brad, în valoare de 1.107 lei.

În aceeași zi, la ora 11:10, tot polițiștii din Vadu Moldovei au identificat într-o parcare de pe raza comunei o autoutilitară ce era încărcată cu material lemnos. Făcând verificări în bazele de date, polițiștii au constatat că nu există aviz pentru autoutilitara respectivă. După aproximativ 5 minute de la apariția mașinii de poliție, autoutilitara s-a pus în mișcare, fiind oprită apoi de patrula de poliție pe raza localității Roșiori.

La volanul acesteia se  afla un bărbat de 38 ani, din  Baia, satul Bogata, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.  Legat de materialul lemnos transportat, șoferul a prezentat fotografia unui aviz emis la data de 27 ianuarie 2023, ora 11.20, aviz ce a fost emis de către o societate cu sediul în comuna Cornu Luncii. Având în vedere aspectele constatate și faptul că avizul prezentat nu atribuie legalitate transportului de material lemnos depistat, s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,366 mc lemn fag, fără proveniență legală. Șoferul a fost amendat cu  4.000 le și s-a dispus confiscarea fizică a cantități de 3,366 mc lemn fag, în valoare de aproximativ 590 lei.

 

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …