Saturday , September 24 2022

Amendă de 30.000 de lei pentru exploatări ilegale pe râul Suceava într-o arie protejată, la Frătăuții Vechi

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a fost sesizată cu privire la exploatări ilegale de agregate minerale de pe râul Suceava, în situl Natura 2000 ROSCI0379 Râul Suceava, în dreptul localității Frătăuții Vechi, cu impact al lucrărilor asupra sitului.

Comisarii de mediu, împreună cu reprezentanți ai SGA Suceava, au efectuat un control pe linie de mediu și ape la o unitate cu obiect de activitate de exploatarea pietrișului și nisipului, constatând că operatorul a efectuat lucrări de decopertare pe malul râului Suceava, fără obținerea avizului administratorului sitului Natura 2000, respectiv ANANP- Serviciul Teritorial Suceava.

”Pentru neconformitatea constatată, față de operatorul în cauză s-au luat măsuri de sancționare contravențională, în conformitate cu prev. O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, în valoare de 30.000 lei. Totodată, în cauză s-au dispus măsuri cu termene de realizare”, au informat reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava. (O. N.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …