Tuesday , December 6 2022

Ambulanțierii suceveni vor mărșălui azi prin oraș, în memoria celor răpuși de Covid 19

Se va păsta un moment de reculegere în amintirea celor decedați. La festivitățile care vor marca 115 ani de la înființarea Serviciului de Ambulanță în România vor participa primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și prefectul județului, Iulian Cimpoeșu

Reprezentanții SAJ Suceava vor organiza miercuri, un tur al ambulanțelor prin oraș, în memoria cadrelor medicale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, răpuse de Coronavirus, tur la care vor participa primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul județului Iulian Cimpoeșu și alți reprezentnați ai instituțiilor publice. ”În data de 28 iulie se împlinesc 115 ani de la înființarea Serviciului de Ambulanță din România, cu această ocazie urăm colegilor din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, un calduros “La mulți ani!” și le mulțumim pe această cale, tuturor celor care lucrează zi și noapte în serviciul semenilor, ii aplaudăm și îi încurajăm pe cei care din Martie 2020 nu au cedat presiunii psihice și fizice a acestei pandemii și au continuat  lupta din prima linie cu aceasta, precum și cu multiple alte urgențe medicale avute în teren. Totodată dedicăm această zi eroilor noștri răpuși de acest inamic nevăzut, aveți tot respectul nostru pentru lupta pe care ați dus-o și nu vă vom uita niciodată.

Festivitatea dedicată Zilei Naționale a Ambulanței va începe la ora 10:00 la sediul din Strada Scurta Nr. 3 apoi vom efectua o paradă începând cu ora 11:00 în următoarele zone: Obcini, Centru, Iulius Mall, Burdujeni, Itcani, Zamca, Mărășești, Bulevardul George Enescu.

Datorită situației epidemice actuale nu vom putea asigura “Ziua Portilor Deschise” dar vom asigura în intervalul orar 13:00-14:00 consultății gratuite oferite de trei echipaje cu medic aflate la următoarele locații: esplanada Casei de Cultură, parcarea Iulius Mall și parcarea Lidl situat în Obcini”, a declarat medicul Alexandru Lăzăreanu, director general în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Cum îi putem sprijini pe sucevenii evacuați în urma exploziei de ieri

Prefectul Alexandru Moldovan a anunțat ieri modalitățile prin care pot fi sprijinite financiar sau cu …