Saturday , November 26 2022

Ambulanța a fost chemată de patru ori, în 24 de ore, în taberele de refugiați ucraineni

În două cazuri a fost vorba despre copii. O femeie însărcinată a avut nevoie de ajutorul unui echipaj medical, iar unei femei de 71 de ani i s-a făcut rău pentru că de două zile nu mai știe nimic de fiul ei, rămas în Ucraina

 Apelurile la 112 pentru solicitarea unui echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță din partea taberelor de refugiați sunt zilnice. ”Nu putem spune că pun presiune pe noi, în medie avem aproximativ zece apeluri pe zi. În ultimele 24 de ore, mai precis de duminică dimineață până luni dimineață, am avut doar patru solicitări”, a precizat medicul Adrian Săraru, purtător de cuvânt în cadrul SAJ Suceava.

Un echipaj medical a fost chemat pentru a prelua o femeie în vârstă de 36 de ani, însărcinată în luna a IX-a. Pacienta a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Suceava, unde a fost evaluată și internată în secția de Maternitate a spitalului sucevean.

O  femeie în vârstă de 71 de ani, cu multiple afecțiuni cronice, a fost preluată din localitatea Putna și transportată la unitatea spitalicească rădăuțeană. Se pare că femeia se simțea rău de câteva zile și le-a povestit cadrelor medicale că și-a lăsat în Ucraina băiatul, iar de două zile nu mai știe nimic de el. A fugit din calea războiului împreună cu nora sa și cu doi nepoți și, deși este conștientă de situația din țara sa, le-a povestit medicilor că îi este dor de casă.

Două apeluri la 112 au fost înregistrate și pentru doi copii. Un băiețel a fost transportat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Fălticeni, după ce a fost inițial internat în secția de Pediatrie, iar o fetiță în vârstă de opt ani a fost preluată de un echipaj al Ambulanței, având febră mare.

Cadrele medicale sucevene sunt în alertă în astfel de cazuri, pentru că rata de vaccinare a copiilor este foarte scăzută în țara vecină și orice suspiciune de vreo boală infecțioasă trebuie tratată cu maximă seriozitate. (C.R.)

Vezi si

Foresta câștigă cu 2-0, pe Areni, în fața celor de la Șomuz Fălticeni. Bucovina Rădăuți –  Viitorul Darabani: 4-0

Fotbaliștii antrenați de Dorin Goian s-au impus sâmbătă cu 2-0 în fața  celor de la …