Friday , January 27 2023

Ambasadorul Kazahstanului, în vizită la Suceava

În cursul zilei de joi, ambasadorul Kazahstanului a vizitat Suceava, întâlnindu-se cu primarul Ion Lungu la sediul Primăriei. În general, discuțiile au fost purtate pe potențialul colaborării în domeniile universitar, turistic și economic.

Interesant este însă faptul că Ion Lungu a prezentat ambasadorului proiectul unui nou parc industrial pe care vrea să îl dezvolte pe amplasamentul fostei societăți de termoficare. „Am avut onoarea astăzi să mă întâlnesc la sediul Primăriei municipiului Suceava cu ambasadorul Republicii Kazahstan, Excelența Sa Nurbakh Rustemov. După ce am făcut o prezentare a orașului Suceava, am încercat să găsim oportunități de colaborare între municipiul Suceava și partea kazahă. Am convenit să colaborăm în domeniul educației – universitar, culturii, turismului și mai ales al dezvoltării relațiilor comerciale, domnul ambasador spunând că va veni cu o delegație de oameni de afaceri din țara sa în Suceava, în Bucovina. I-am vorbit despre proiectul Parcului Industrial pe care vrem să-l dezvoltăm la fosta Termica. Excelența Sa a propus să ne recomande un oraș cu care să ne înfrățim din Republica Kazahstan, pentru a avea o colaborare directă și concretă. A fost o discuție caldă și constructivă!”, a precizat Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

Investiții uriașe anunțate de managerul Spitalului Județean. ”Anul 2023 va fi un an în care veți vedea efectiv buldozere și lopeți pe șantierul de la Spital”

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava, a mulțumit, joi, într-o declarație de presă, consilierilor …