Wednesday , October 5 2022

Ambasadorul Israelului – Cetățean de Onoare al comunei Botoșana: Un loc unde mă simt ca acasă

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a primit duminică titlul de Cetățean de onoare al comunei sucevene Botoșana.

”Fiu al #Bucovinei: E.S. David Saranga a primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Botoșana în cadrul unei ceremonii deosebite care a avut loc ieri (n.r. duminică)”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România. Cu această ocazie, David Saranga s-a arătat onorat de titlul primit din partea autorităților din comuna Botoșana, menționând că în acest loc se simte ca acasă.

“Sunt deosebit de onorat să primesc titlul de cetățean de onoare al comunei Botoșana. Un loc pe care l-am descoperit acum un an și unde mă simt ca acasă. Nu am origini românești, însă dumneavoastră m-ați primit în casa voastră cu brațele larg deschise. M-ați așezat la masă cu voi, m-ați îmbrăcat în costumul popular, m-ați învățat tradițiile voastre. Mi-ați arătat încă o dată că poporul român este un popor primitor și mândru.  Un popor cu tradiții vechi care se transmit din ge­-nerație în generație, într-o țară cu peisaje extraordinar de frumoase. De aceea, am revenit alături de familia mea care este astăzi prezentă cu noi. Am dorit să le arăt și lor acest colț de rai. Dar mai ales să cunoască bunătatea, inteligența, demnitatea și căldura umană a românilor”, a spus ambasadorul Israelului.

La evenimentul de duminică au participat primarul Ioan Ghiață, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, săteni, precum și familia Excelenței Sale.  (O.S.)

Foto, video: Facebook/Ambasada Israelului în România

 

Vezi si

Ioan Balan, de Ziua Educației – Viitorul unei națiuni depinde de respectul pe care îl acordăm în fiecare zi făuritorilor de destine – învățătorii și profesorii  

De Ziua Mondială a Educației, deputatul PNL Ioan Balan consideră că fiecare dintre noi trebuie …