Thursday , February 2 2023

Ambasadorul Franței în România va primi titlul de „Cetățean de onoare” al Municipiului Suceava

Primarul Ion Lungu și consilierul local liberal, prof.univ. DHC Sanda Maria Ardeleanu, au inițiat un proiect de hotărâre conform căruia titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Suceava va fi acordat ambasadoarei Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer.

Excelența Sa Laurence Auer, ambasador al Franței în România, alături de primarul Ion Lungu

Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința de săptămâna aceasta a deliberativului local sucevean. În motivarea inițiativei lor se specifică despre Excelența Sa Laurence Auer că, în calitate de Ambasadoare a Franței în România, s-a implicat constant în activități culturale, sociale și economice în municipiul și județul nostru, de la participarea la deschiderea Alianței Franceze din Suceava la organizarea, sub auspiciile Ambasadei Franței, a primului Maraton de Business în regiunea de Nord-Est a României, implicarea în consolidarea și dezvoltarea partenerialelor cu Franța. desigur, nu a fost uitat a se menționat de către inițiatori și sprijinul direct în ajutorarea migranților din Ucraina.

„Remarcând dinamismul activităților pe care Excelența Sa doamna Ambasadoare le desfășoară pe întreg teritoriul României, constatând empatia și umanismul său în gestionarea situației de crizei la nivel european și international, având în vedere proiectele deschise pentru  orașul nostru, considerăm că acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Suceava” reprezintă, de fapt, un simbol al solidarității și prieteniei dintre popoarele francez și român, o recunoaștere a voinței de colaborare cu comunitatea suceveană”, se spune în raportul municipalității. Doamnei Laurence Auer i-au fost conferite următoarele distincții onorifice: Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, Ofițer al Ordinului Național al Meritului și Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor. (D.P.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …