Saturday , December 10 2022

Amânare la licitația pentru creșterea gradului de securitate la Aeroport

Una din cele mai mari licitații legată de aeroportul sucevean a fost amânată. Numeroasele cereri de clarificare depuse au determinat la prelungirea termenului final de depunere al ofertelor cu 10 zile.

Astfel, de la data de 25 noiembrie când era planificată inițial, licitația va avea loc pe data de 5 decembrie. Miza este una foarte mare, cel puțin din punct de vedere financiar, dacă avem în vedere că Valoarea totală estimată de autoritatea contractantă trece de 31 de milioane de lei fără TVA, ceea ce ar însemna peste 5,2 milioane de euro. Licitație deschisă pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții intitulat “CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANȚĂ LA R.A. AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE – SUCEAVA” presupune un contract pe partea de proiectare la faza Proiect Tehnic (PT) și asistență tehnică din partea proiectantului în faza de execuție a lucrărilor, cât și execuția de lucrări.

Execuția lucrărilor este estimată la 31.233.015,58 lei fără TVA din care 244.935,18 lei doar pentru asigurarea utilităților obiectivului iar 12.694.849,28 lei pentru un drum perimetral cu suprastructura din betonasfalt având lungimea de 6.388 metri la care se adaugă un gard perimetral din plasă metalică și stâlpi pe fundație continuă din beton pe o lungime de 7.700 de metru cu 6 porți de securitate în valoare de 9.280.795,59 lei iar pentru clădire Dispecerat și extinderea și armonizarea sistemului de securitate au fost prevăzuți 4.438.193,39 lei. Obiectivul de investiții a fost prevăzut în cadrul celor finanțabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Derularea contractului este pe 10 luni, dar se face sub rezerva clauzei suspensive privind asigurarea finanțării din fonduri nerambursabile – legată de semnarea Contractului de Finanțare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …