Tuesday , January 31 2023

Alti 7 elevi descoperiti cu coronavirus. Numărul elevilor suceveni infectați a ajuns la 23

Statisticile DSP Suceava arată că în județ există 62 de cadre didactice depistate cu COVID-19, dintre care unul de la USV, 11 cazuri în rândul personalului nedidactic din școli și 21 de elevi și doi preșcolari. Luni au fost depistati 7 elevi, sase de la scoli din Suceava si unul de la Siret.

Numărul elevilor depistați cu COVID a ajuns la 23, rezultatele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava în cursul zilei de luni identificând 7 noi cazuri în rândul acestei categorii. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Băncilă, cinci liceeni și doi elevi de gimnaziu, dar și o îngrijitoare au primit rezultatul pozitiv în urma testării pentru SARS-Cov2, dintre acestea un singur caz fiind atribuit orașului Siret, restul fiind din municipiul Suceava.

”Avem un caz de COVID depistat la un elev de clasa a VII-a de la Școala Generală nr. 9 Suceava, a cărui mamă, care este îngrijitoare la Colegiul <Mihai Eminescu> Suceava, a fost confirmată în data de 30 septembrie. Elevul s-a testat pentru că a prezentat simptome, iar acum se află internat cu mama lui în spital. Mai avem două cazuri într-o familie. Este vorba despre un elev de clasa a III-a de la Școala Generală nr. 4, care are o soră, elevă în clasa a IX-a, la Colegiul <Mihai Eminescu> Suceava, ambii fiind pozitivi, la fel ca și mama lor. Toți 3 sunt internați în spital, iar tatăl elevilor este carantinat la domiciliu”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

La aceste cazuri se mai adaugă câte un caz la elevi de clasa a XI-a, unul de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și unul de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava și câte un caz la elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret. În acest ultim caz, important este de precizat că eleva are domiciliul în Calafindești, unde, săptămâna trecută, s-au înregistrat câteva cazuri de COVID care au dus la închiderea unităților de învățământ și mutarea cursurilor online.

Precizăm că în acest weekend au mai fost depistate doar două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în sistemul de învățământ sucevean, fiind vorba despre un preșcolar de la Grădinița cu Program Normal Gura Humorului și o profesoară de la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni.

Statisticile DSP Suceava arată că în județ există 62 de cadre didactice depistate cu COVID-19, dintre care unul de la USV, 11 cazuri în rândul personalului nedidactic din școli și 21 de elevi și doi preșcolari. (O. NUȚU)

secretarasite

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …