Tuesday , May 11 2021

Alte trei medii generale de 10, obținute de absolvenții suceveni la Evaluarea Națională după soluționarea contestațiilor

In urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 75,8%, ceea ce înseamnă o creștere de 0,1%. Vestea cea bună este că a crescut numărul candidaților cu media generală 10, de la 19 la 22. Cei trei candidați care au reușit să obțină merituoasa medie generală 10 în urma soluționării contestațiilor, la limba și literatura română, provin de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Jos – elev care a contestat nota 9,90 primită în urma primei evaluări – de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava – absolvent care a fost notat inițial cu nota 9,60, și de la Şcoala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, un elev care nu s-a mulțumit cu nota 9,30 și a obținut punctajul maxim în urma reevaluării lucrării

Obiectiv, rezultate, evaluare, stiri, elevi

 

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2-27 iunie. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 este de 75,8%, ceea ce înseamnă o creștere de 0,1%. Vestea cea mai bună este că a crescut numărul candidaților cu media generală 10, de la 19 la 22.

Candidații de 10 ai Evaluării Naționale din acest an sunt trei absolvenți ai școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava, trei elevi proveniți de la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava, 2 de la Colegiul ”Ştefan cel Mare” Suceava, alți doi de la Şcoala nr. 9 ”Ion Creangă” Suceava și doi absolvenți ai Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava. Celelalte unități care au înregistrat câte un absolvent cu media 10 la Evaluarea Națională sunt școlile nr. 10 și nr. 11 din Suceava, școlile gimnaziale nr. 1 și ”Teodor Balan” din Gura Humorului, școlile gimnaziale ”Bogdan Vodă” și ”Regina Elisabeta” din Rădăuți, ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni și liceele ”Mihai Băcescu” Fălticeni, ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos și ”Ion Nistor” Vicovu de Jos.

Cei trei candidați care au reușit să obțină ­me­rituoasa medie generală 10 în urma soluționării contestațiilor, la limba și literatura română, provin de la Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Jos – elev care a contestat nota 9,90 primită în urma primei evaluări – de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava – absolvent care a fost notat inițial cu nota 9,60, și de la Şcoala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, un elev care nu s-a mulțumit cu nota 9,30 și a obținut punctajul maxim în urma reevaluării lucrării. Felicitări decariștilor pentru rezultatele obținute și le dorim înțelepciune în alegerea liceului și a specializării dorite!

Potrivit IŞJ Suceava, la proba de Limba și li­te­ratura română, 5.503 candidați, reprezentând 85.9% din cei 6.407 prezenți, au obținut note peste sau egale cu 5, iar 96 candidați au fost notați cu 10. La Matematică, 4.394 candidați, adică 68,8% din cei 6.387 prezenți la evaluare, au note peste sau egale cu 5, iar 90 de candidați au obținut nota 10.

Amintim că au fost depuse 602 contestații, dintre care 401 la limba și literatura română și 201 la matematică. ”La disciplina limba și  literatura  română, soluționarea contestațiilor a modificat 316 note prin creștere și 69 note prin scădere. La această disciplină 16 note au rămas nemodificate. La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 101 note prin creștere și 78 note prin scădere. La această disciplină 22 note au rămas nemodificate”, a informat inspectorul Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (cu o pondere de 20%). Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2-6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, care va avea loc în data de 10 iulie. (Oana NUȚU)

Vezi si

Fashion is freedom! Exprimă-ți personalitatea cu noile colecții din Iulius Mall Suceava

Primăvara e aici, așa că este timpul să aduci un update în garderoba ta, să …