Tuesday , February 27 2024

Alte promisiuni de la Cernăuți pentru deschiderea unor puncte de trecere a frontierei

Punctul de trecere a frontierei Vicovu – Crasna, finalizat pe partea românească încă din 2014 este acum amenajat pe partea ucraineană. Deși, inițial, punctul de control a fost proiectat numai pentru trafic pietonal și de mașini mici, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serhii Osaciuc, a anunțat că se vor amenaja și benzi pentru transport internațional de mărfuri.

Potrivit publicațiilor cernăuțene „Libertatea Cuvântului” și BucPress, Serhii Osaciuc a prezentat într-o conferință de presă situația referitoare la amenajarea celor două puncte de trecere a frontierei Crasna și Probotești, desigur folosind numele ucrainizate „Krasnoilsk” și „Diakivți”. „De la începutul războiului, vameșii și grănicerii noștri au fost obligați să muncească de zece ori mai mult ca de obicei. Până pe 24 februarie, în 24 de ore granița treceau până la 120 de transportatori de mărfuri, dar acum acest număr a crescut la 240. Prin urmare, ne propunem să finalizăm banda suplimentară pentru transportul de mărfuri la punctul de control Diakivți și punctul de control Krasnoilsk. Așteptăm acordul părții română”, a spus Serhii Osaciuc, citat de BucPress și de „Libertatea cuvântului”.

Guvernatorul cernăuțean a precizat, adăugând că lucrările de construcție la aceste puncte de trecere a frontierei se află sub controlul nemijlocit al premierului Ucrainei, Denis Şmigal, el a mai arătat că spre punctul de trecere a frontierei Crasna va fi construit și un segment de drum de 7 kilometri.

De această dată, nu au fost avansate termene privind darea în folosință a celor două puncte de trecere a frontierei. Asta spre comparație cu – nu tocmai rarele – declarații precedente când erau avansate fel de fel de termene, toate dovedindu-se nerealiste. Fie că a fost vorba de ziua independenței Ucrainei, fie vreo altă sărbătoare sau termen. (D.P.)

Vezi si

Bărbat de 47 de ani din Hârtop, dispărut de la domiciliu

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a numitului a persoanei dispărute BORDEI VASILE-FLORIN, de …