Saturday , July 20 2024

Alte 33 de blocuri din municipiul Suceava vor fi reabilitate cu fonduri guvernamentale

Reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Suceava continuă. Primăria Suceava a fost solicitată pentru expertiza termică și auditul energetic a 33 de blocuri. Drept urmare, au fost scoase la licitație 5 loturi, patru dintre ele fiind adjudecate de o firmă din Cluj Napoca și un lot de o firmă din București, a anunțat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 2 august.

Potrivit primarului Sucevei, sunt cuprinse mai multe blocuri, din mai toate zonele din oraș – Obcini, George Enescu, Mărășești, Centru și Burdujeni. ”Sunt blocuri pe care le pregătim din toate zonele orașului și sperăm să fie reabilitate cât mai multe, mai ales că sunt multe oportunități, atât prin PNRR, cât și prin POR”, a spus Ion Lungu.

Reamintim că 10% din valoarea lucrărilor de reabilitare termică revine asociației de proprietari, 30% este suportată din bugetul local și 60% este acoperit de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. (O.N.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …