Tuesday , January 31 2023

“Alma Mater Librorum” – Salon Internațional de Carte organizat la USV

Biblioteca Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza  a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte “Alma Mater Librorum”, în perioada 9-10 mai 2019.

Salonul Internațional de Carte al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava este singurul eveniment de acest gen organizat într-o universitate din România. Această ediție se înscrie în cadrul manifestărilor prilejuite de “Anul cărții în România”, fiind integrată proiectului România citește.

Evenimentul este susținut de Ministerul Educației Naționale, prin Proiectul nr. 15/2019 și, ca în fiecare an, va fi organizat în Holul central din Corpul A al Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Deschiderea Salonului Inaternațional de Carte va avea loc joi, 9 mai , ora 9:30.

Până la această dată, în programul Salonului de Carte „Alma Mater Librorum” s-au înscris peste 20 de edituri din țară și străinătate, librării și Case editoriale.

Programul include lansări de carte, conferințe, prezentare de noutăți editoriale, expoziții de artă plastică, momente culturale, momente dedicate cărții străine.

Vineri, 10 mai, începând cu ora 11:30 va avea loc acordarea diplomelor Salonului Internațional de Carte Alma Mater Librorum:

– Diploma de participare;

– Diploma Cea mai importantă donație;

– Diploma Cel mai prolific autor;

– Diploma Cartea Salonului-carte străină;

– Diploma Cartea Salonului-carte românească;

– Diploma Cel mai fidel cititor al Bibliotecii Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava;

– Diploma Invitatul de Onoare al celei de a VI-a ediții a Salonului Internațional de Carte Alma Mater Librorum;

– Diploma Cea mai vândută carte a Salonului.

“Așteptăm publicul sucevean să participe la toate momentele programului Salonului Internațional de Carte Alma Mater Librorum, ediția aVI-a, 9-10 mai 2019”, se arată într-un comunicat transmis de USV.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …