Friday , October 22 2021

Alexandru Salup ar putea fi viitorul prefect de Suceava

Noul prefect al județului Suceava ar urma să fie numit în cursul săptămânii viitoare după ce prefectul USRPLUS al județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, a fost demis în ședința de Guvern de joi, 9 septembrie, alături de ceilalți prefecți și subprefecți USRPLUS din țară.

Numele subprefectului Alexandru Salup figurează printre cei care, de fapt, ar fi susținuți de PNL pentru un mandat de prefect al județului Suceava. „Nu pot să confirm sau să infirm, cel puțin deocamdată, nimic în acest sens. Așteptăm să apară în mod oficial numirea. Indiferent dacă aceasta va apărea în următoarele ore sau nu, Instituția Prefectului nu va rămâne fără conducere. Se va pune în aplicarea un ordin emis de prefect prin care în eventualitatea plecării dumnealui în concediu, atribuțiile sale sunt preluate de drept de domnul subprefect Prorociuc Daniel. În cazul în care și dânsul este în concediu, atunci îmi revenea mie sarcina de a prelua atribuțiile de prefect”, ne-a declarat Alexandru Salup.

Subprefectul Daniel Prorociuc a fost rezervat în declarații, confirmând că a existat un ordin de prefect cum că el ar fi înlocuitorul de drept al prefectului în situațiile în care acesta nu poate să își exercite funcția. Totuși, se așteaptă clarificări de la minister dacă ar fi valabil ordinul și în situația demiterii prefectului și, de asemenea, există și varianta în care de la nivel central să apară o altă decizie prin care atribuțiile de prefect să fie delegate altcuiva, cum ar fi celălalt subprefect. În ceea ce privește numirea unui nou prefect, el nu a vrut să facă niciun comentariu sau supoziție. „Deocamdată, în Monitorul Oficial s-a publicat demiterea prefectului. Acesta este singurul aspect cert”, ne-a declarat Daniel Prorociuc. (D.P.)

 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …