Alexandru Rafila, după îmbolnăvirea ÎPS Pimen: Este din nou vorba despre focarul Suceava. Mi se pare extrem de relevant acest exemplu

21 aprilie 2020, 9:00

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, luni seara, despre ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei, infectat cu noul COVID-19, că e posibil să aibă simptome ușoare, deoarece a dus un trai ascetic, și bolile care ar putea agrava situația medicală actuală l-au ocolit.

Alexandru Rafila a ținut să remarce faptul că este vorba, din nou, de „focarul Suceava”, unde se concentrează un sfert din cazurile de coronavirus din România.

„Este din nou vorba despre focarul Suceava unde vedeți că se concentrează un sfert din cazurile din România. Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru că ne arată că o evoluție necontrolată a bolii, din cauza unei lipse de acțiune sau a unor comportamente total necorespunzătoare fac ca un oraș relativ mic, cum este Suceava, care are în jur de 120.000 de locuitori, să producă un sfert din cazurile din România, ceea ce este impresionant”, a mai spus Rafila.

Prof. Rafila a precizat că această transmitere comunitară de la Suceava este, în altă ordine de idei, un exemplu despre ce s-ar putea întâmpla dacă la nivelul întregii țări nu ar fi respectate anumite măsuri sau în unitățile medicale nu ar fi utilizate la timp și așa cum trebuie echipamentele de protecție.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunţat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică.  Arhiepiscopul a fost dus in noaptea de luni spre marti la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti cu un elicopter apartinand MAI.

ÎPS Pimen are peste 90 de ani și este cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

reportersite

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Vali 21/04/2020 la ora 10:28 -

    Nr total de cazuri este raportat la populatia judetului(aprox. 800.000 loc.) , nu a municipiului.

  2. Cetatean al judetului 21/04/2020 la ora 10:23 -

    Cred ca trebuie sa fim mai atenti cu declaratiile de genul,,un oras ca Suceava de 120000 de locuitori au produs un sfert din cazurile de covid-19 din Romania” in conditiile in care statistica este la nivelul judetului si nu la nivelul municipiului (nu oras cum declara domnul Rafila)iar judetul are aprox 700000 de cetateni, noi cei din municipiu nefiind niste ,,ciumati”de care toti ceilalti trebuie sa se fereasca