Saturday , February 4 2023

Alexandru Brădățan și Mihaela Bârsan, artizanii unui spectacol vândut de trei ori în timp record

Spectacolul folcloric ”Alexandru Brădățan și invitații săi” este cel mai bine vândut spectacol de profil de după 1989 din municipiul Suceava, pentru primele două reprezentații biletele puse în vânzare, fără să aibă nici măcar afiș , au fost epuizate în mai puțin de 4 ore

Anul acesta îndrăgitul interpret de muzică populară Alexandru Brădățan a împlinit 30 de ani de viață și 15 de cântec. Cu acest prilej, artistul humorean ală­­turi de Mihaela Bârsan, organizator de evenimente au pregătit un spectacol aniversar de înaltă ținută: “Alexandru Brădățan și invitații săi”, programat pentru data de 24 mai. Evenimentul a fost primit foarte bine de public: în ziua în care au fost puse biletele în vânzare, acestea s-au epuizat în doar 4 ore. Imediat după grandiosul spectacol la care au participat membrii Orchestrei Naționale Lăutarii din Chișinău, maestrul Nicolae Botogros, actorul Alexandru Arșinel și foarte mulți artiști din țară, Alexandu Brădățan declara: „Anul acesta, 2019 reprezintă mult pentru mine. Concertul din mai de la Suceava face parte din cele mai importante momente din cariera mea de până acum și tocmai de aceea îmi doresc să continui …”

Spectacolul din mai a transformat Suceava în capitala folclorului românesc, tot ceea ce s-a întamplat atunci a depășit toate așteptările, după cum a completat organizatorul spectacolului Mihaela Bârsan:  “Am acceptat  provocarea de a organiza spectacolul lui Alexandru Brădățan din două motive: în primul rând , din prietenie și apoi am avut convingerea că împreună putem face ceva extraordinar la Suceava, cum unii nici măcar nu îndrăzneau să viseze. Am mai spus-o și o repet, Alexandru are un caracter foarte frumos ( lucru rar întâlnit în lumea artistică). Firea lui deschisă, prietenoasă și gata să ajută oricând cuceresc pe oricine, dar cu toate că este foarte sociabil și comunicativ, Alexandru este foarte selectiv cu cei pe care-i alege să-i fie cu adevărat aproape. Din acest motiv spectacolul din mai a avut un succes fantastic la public pentru că toți cei care ne-am adunat pentru a-l sărbători pe Alexandru am făcut-o din toată inima și nu din obligație, publicul a simțit asta, iar ceea ce s-a întâmplat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, pe 24 mai, a întrecut așteptările tuturor (la drept vorbind, chiar și pe ale noastre). Am făcut tot posibilul să bisăm spectacolul, atunci n-a fost să fie, însă ne-am simțit datori față de publicul care nu ne-a putut fi alături și ca să nu-i dezamăgim le-am promis că vom repeta povestea.”  Pentru a nu rămâne datori publicului, Alexandru Brădățan și Mihaela Bârsan au anunțat două noi reprezentații ale spectacolului la începutul lunii decembrie.

Alexandru Brădățan: “Luna decembrie este luna care apropie cel mai mult oamenii, este luna care ne îndeamă poate mai mult ca celelalte la faptul a fi mai buni, de a ne ajuta, de a răsplăti, de a mulțumi! Tot un MULȚUMESC sunt și spectacolele din 3 și 4 decembrie pe care le organizăm la Casa de Cultură de la Suceava, un mulțumesc și totodată un cadou pentru publicul iubitor de muzică populară. Epuizarea biletelor pentru spectacolul din 3 decembrie în doar patru ore reprezintă o satisfacție enormă pentru mine, pentru cântecul meu care de 15 ani cred că aduce zâmbet pe fața tuturor celor ce îl ascultă și îmi oferă încredere de a merge mai departe, de a munci mai mult. 4 decembrie este un răspuns la dorința oamenilor de a-mi fi alături, de a se bucura împreună cu noi de tot ceea ce am pregătit.

Așadar 3 și 4 decembrie, două zile de poveste la Suceava, două zile pline de emoție cu invitați pe măsură, prieteni și colegi, artiști iubiți de întreaga țară.

Povestea este cântecul de acasă, dar Mihaela Zâna Bârsan știe foarte bine să pună in valoare fiecare invitat prin prezentările deosebite pe care le face, vorbe din suflet care ajung la inima spectatorului. Prezentator și organizator, Mihaela este persoana cu care am crezut în aceste spectacole și iată că astăzi ne bucurăm de trei  săli sold out (24 mai, 3 și 4 decembrie).

Nu vreau să dau nume de invitați, nici să dezvălui momentele pregătite … va fi ceva cu totul aparte așa cum v-am obișnuit alături de orchestra Lăutarii și maestrul Nicolae Botgros!”

Pentru a-și arăta respectul și recunoștința față de public, Alexandru Brădățan a înmânat personal biletele celor care au dorit să-i fie din nou alături.

“Mulțumesc publicului care este alături de mine și pe care mi-l doresc aproape, tocmai de aceea biletele la spectacol mi-am dorit să le primească din mâna mea… a fost o stare deosebită să văd cum așteaptă aceste spectacole. Vă mulțumesc și vă iubesc oameni buni!”, a adăugat artistul.

La fel ca și la prima reprezentație, biletele s-au epuizat în timp record.  ”Vă mărturisesc foarte sincer, că am mai avut cereri de bilete pentru încă un spectacol, ceea ce ar fi însemnat 3 spectacole în decembrie, însă a fost imposbil de realizat acest lucru deoarece decembrie este vârf de sezon pentru artiști. Însă vă putem promite că nu rămânem datori publicului, regia celor două spectacole este una nouă, cu care ne-am propus să ținem spectatorii cu sufletul la gură preț de trei ore în care le vom bucura sufletele cu surprize dintre cele mai frumoase. Trei spectacole  cu bilete vândute în timp record, fără să fi anunțat distribuția, înseamnă enorm în condițiile în care organizatori de spectacole anulează evenimente din cauza fapului că nu reușesc să vândă bilete sau lasă accesul liber în săli în ziua spectacolului pentru a-și ascunde eșecul. Nu există cuvinte îndeajuns de meșteșugite care să poată cuprinde bucuria și recunoștința pentru tot ceea ce am trăit în 2019 în plan artistic, iar acest lucru mă și obligă să duc lucrurile la următorul nivel, să continui cu proiecte din ce în ce în ce mai mari  și , de ce nu, să transform Suceava în capitala folclorului românesc. Am demonstrat deja că este posibil acest lucru și , cu acest prilej, le mulțumesc  tuturor celor care mi-au încurajat inițiativele de-a lungul celor 10 ani de activitate artistică și m-au ajutat să dau viață unor idei îndrăznețe, după părerea unora prea îndrăznețe pentru Suceava. De una singură nu aș fi reușit să fac ceva care să conteze cu adevărat de aceea țin să îi mulțumesc în mod special primarului municipiului Suceava, Ion Lungu pentru că mi-a fost întodeauna alături și mi-a dat curaj să încep proiecte din ce în ce mai mari, știind că mă sprijină necondiționat, apoi prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi mi-a fost aproape ori de câte ori ”ițele” păreau să se încurce și,  nu în ultimul rând, colegilor din proiectul  ”10 pentru folclor” ( familia mea de suflet ), cu toții ne-am unit forțele și am încheiat cu succes tot ceea ce ne-am propus”, a declarat Mihaela Bârsan:

Inițiatoarea proiectului ”10 pentru folclor” s-a făcut remarcată în ultimii ani și în calitate de prezentator și organizator de spectacole folclorice de înaltă ținută: ”Spectacolul aniversar George Sîrbu- 80” ( aprilie 2017) , spectacolul de lansare de album ”Angelica Flutur – Pe Obcini în Bucovina”  ( noiembrie 2019 ) și foarte multe festivaluri de profil în diferite localități din județul Suceava și nu numai. Pe 30 noiembrie, Mihaela Bârsan va prezenta la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani spectacolul de deschidere a stagiunii 2019-2020 a ”Orchestrei Rapsozii Botoșanilor”, activitate organizată sub egida Consiliului Județean Botoșani.

La intrarea în sală, atăt pe 3, cât și pe 4 decembrie, fiecare spectator va primi câte un album de colinde semnat ”Alexandru Brădățan”, pe care artistul l-a imprimat cu casa de discuri Ana Sound România.

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …