Thursday , September 29 2022

Alegerile pentru conducerea județeană a PNL Suceava vor avea loc pe 22 aprilie

Ieri, în ședința Biroului Politic județean al PNL s-a stabilit calendarul alegerilor interne din cadrul organizațiilor județului Suceava. Pe data de 14 aprilie vor avea loc alegeri la nivel de organizații comunale, orășenești și municipale, urmând ca pe 22 aprilie să aibă loc alegerile pentru conducerea organizației județene. Cel mai probabil, Gheorghe Flutur va fi singurul candidat pentru funcția de președinte al liberalilor suceveni. De asemenea, la nivelul organizației municipale Suceava, primarul Ion Lungu este singurul care și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte  

flutur - pnl - 28 dec 2016

Ieri a avut loc ședința Biroului Politic județean (BPJ) al PNL Suceava, în urma căreia s-a stabilit calendarul alegerilor în cadrul organizațiilor din județ.  “In ședința Birou­lui Politic județean al PNL au fost prezentate modificările aduse Statutului partidului, precum și hotărârile adoptate la Consiliul Național de Coordonare al PNL din data de 4 martie. BPJ a adoptat deciziile prin care se declanșează alegerile în PNL Suceava, la nivel local si ju­de­țean”, a declarat la sfârșitul întâlnirii președintele organizației județene, Gheorghe Flutur.

In cadrul ședinței au fost aleși membrii Comisiei județene care se va ocupa de organizarea alegerilor și s-a stabilit ca la data de 14 aprilie să se desfășoare alegerile la nivel de organizație locală, în fiecare comună, oraș și municipiu din județ. Conform declarațiilor lui Gheor­ghe Flutur, alegerile pentru conducerea organizației județene a PNL se vor desfășura în data de 22 aprilie 2017.  In ce privește funcția de președinte al organizației județene, Gheorghe Flutur nu va avea contracandidat  la aceste alegeri, o situație asemănătoare existând și la nivelul organizației municipale a PNL Suceava, unde primarul Ion Lungu va fi, foarte probabil, singurul candidat pentru această funcție.

Reamintim că la Consiliul Național de Coordonare al PNL care a avut loc pe 4 martie 2017 la București s-a decis convocarea Convenției Naționale a Partidului Național Liberal pentru data de 17 iunie.  La acest eveniment, în care va fi votată conducerea PNL, ar urma să participe 5.000 de oameni. CNC al PNL a aprobat  componența Comisiei pentru organizarea alegerilor interne, comisie formată din Daniela Cîmpean, Florin Alexe, Ioan Bălan, Claudia Benchescu, Lucian Bode, Cristian Chirteș, Cristian Olteanu, Cezar Preda.

Tot pe 4 martie au fost făcute modificările la Statutul Partidului Național Liberal. Astfel, partidul va avea patru paliere de conducere: Convenția Națională, redenumită Congres — forul suprem, Consiliul Național — organismul de dezbatere politică și de decizii, care se reunește ori de câte ori este nevoie, Biroul Politic Național — for în care se iau toate deciziile majore și din care fac parte aleșii la congres, liderii județeni, foștii președinți ai PNL, liderii grupurilor parlamentare și ai organizațiilor speciale și Biroul Executiv — pentru problemele curente. Biroul Executiv va fi format din președinte, un secretar general, patru prim-vicepreședinți pe domenii, aleși uninominal de CNC, opt vicepreședinți pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleși direct în CNC și care sunt incompatibili cu orice altă funcție în partid, opt președinți regionali, aleși de delegați doar din regiunea respectivă, 16 membri aleși de CNC care pot fi președinți de filiale, aleși pe listă. Structurile la nivel județean rămân aceleași și președinții de organizații speciale vor avea drept de vot în organizațiile județene.  (T. A.)

 

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …

One comment

  1. Cat a fost PDL candidat unic Flutur,acuma la PNL unic candidat Flutur .Sa fie ales pe viata si pensie speciala pana la moarte!!!Flutur si Lungu pentru todeauna!!Ne-am saturat de voi derbedeilor!Pnl,Psd si ce o mai fi.Sunteti niste gasti nesimtite de derbedei!!!