Friday , September 30 2022

Alegerile de la TNL Suceava au fost anulate. URMARITI UN VIDEO FABULOS CU SCANDALUL DINTRE BAISANU SI LIDERUL TNL

Sandu - scandala la alegeri TNL

Liderul TNL, Florin Alexe, a declarat, astazi, că alegerile pentru şefia TNL Suceava au fost anulate din cauza “intervenţiei în procesul de vot”, el susţinând că în sală au intrat mai mulţi delegaţi decât ar fi trebuit.
“S-au anulat alegerile de la TNL Suceava din cauza intervenţiei în procesul de vot. Au intrat în sală mai mulţi delegaţi decât ar fi trebuit. Decizia anulării alegerilor a fost luată de către secretarul TNL Costel Alexe, care a fost şeful comisiei de numărare a voturilor. Aşteptăm un raport al acestei comisii, iar în următoarea şedinţă de Birou Naţional al TNL se va decide data la care va fi organizat un nou scrutin pentru conducerea tinerilor liberali suceveni”, a spus Florin Alexe.
Sâmbătă, la Suceava, s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, candidaţi pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei fiind Cătălin Pintea şi Mihai Moraru.
 
Delegaţia a ridicat voturile şi a plecat fără explicaţii
Delegaţia TNL care a supravegheat Conferinţa judeţeană de alegeri a ridicat documentele şi voturile exprimate, apoi a plecat fără să ofere explicaţii privind validarea alegerilor, după ce iniţial ar fi ieşit câştigător Cătălin Pintea, iar după renumărarea voturilor a fost anunţat Mihai Moraru. Delegaţia TNL care a supravegheat Conferinţa judeţeană de alegeri, condusă de preşedintele TNL, deputatul Florin Alexe, şi din care au făcut parte mai mulţi vicepreşedinţi naţionali ai TNL, a luat toate documentele şi voturile exprimate şi a plecat din sală fără a oferi niciun fel de explicaţii privind validarea alegerilor.
Această decizie a fost determinată de rezultatele contradictorii la numărarea voturilor pentru funcţia de preşedinte al TNL Suceava, la care au candidat Cătălin Pintea şi Mihai Moraru.
Astfel, după prima numărare a voturilor, Cătălin Pintea a fost anunţat câştigător cu 59 de voturi, în timp ce Mihai Moraru a obţinut 42 de voturi. După renumărarea voturilor însă, Mihai Moraru ar fi obţinut 67 de voturi, iar Cătălin Pintea, 40.
În urma acestei situaţii care a creat derută în rândul tinerilor liberali suceveni prezenţi la conferinţa de alegeri, delegaţia conducerii TNL a decis să ia toate actele şi documentele şedinţei.
Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care sesizase de la începutul şedinţei, mai multe nereguli privind organizarea, a evitat să comenteze situaţia, spunând însă că a fost filmată toată conferinţa şi va fi transmisă conducerii centrale a PNL.
Preşedintele PNL Suceava declara, în discursul prilejuit de Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, că l-a “pus pe gânduri” faptul că nu a fost invitat în prezidiu.

Video preluat de pe www.dinuzara.com

“Un lucru care m-a pus pe gânduri este că pentru prima oară când organizaţia pe care am reuşit să o facem funcţională, am stat pe holuri. Locul preşedintelui de filială era în prezidiu”, spunea Băişanu, care preciza că ar fi trebuit să fie în prezidiu şi preşedintele organizaţiei muncipale şi cel al organizaţiei de studenţi.
Totodată, Băişanu remarcaa că sloganul unuia dintre candidaţii la preşedinţia TNL Suceava, Cătălin Pintea, – “Echipa lui Crin susţine pe Cătălin” – este nepotrivit.
“Eu cred că echipa lui Crin îl susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia României. Crin Antonescu candidează. Cătălin candidează la preşedinţia organizaţiei judeţene. Cred că tot echipa lui Crin îl susţine şi pe celălalt candidat”, spunea Băişanu.
El subliniaa că a fost deranjat şi de faptul că 49 de organizaţii locale TNL nu au fost înscrise în convocator.
“Fac public de faţă cu preşedintele organizaţiei naţionale TNL că s-a întâmplat acest lucru. Nu ştiu că la PNL alegem cine intră în convocator”, mai spunea Băişanu, care şi-a exprimat încrederea că liderul TNL, deputatul Florin Alexe, va soluţina această problemă.
El afirma că nici organizaţii mari, precum cele din Siret, Frătăuţi, Marginea sau Drăgoieşti, nu au fost convocate.
PreşedinteleTNL, Florin Alexe, declara că la conferinţa de alegeri se votează prin delegaţi, menţionând că problemele sesizate vor fi rezolvate de Curtea de Arbitraj.
“Vom analiza tot ce s-a întâmplat, dar din punctul nostru de vedere toţi paşii ceruţi de Regulament şi Statut au fost îndepliniţi. Există un convocator semnat şi transmis în termen. Toţi paşii s-au făcut. Încercăm să remediem aceste probleme pe cât se poate”, spunea preşedintele TNL.

Vezi si

Plasă de lumini ornamentală, economică, amplasată în centrul Sucevei

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunţat că, începând din vineri seară, o plasă formată din sute …

No comments

  1. Daca nu e tiganeala nui invoiala…afara cu voi din pnl!!!