Wednesday , October 4 2023

Al treilea protest în stradă a adunat 1.500 de angajați din școlile sucevene. ”Dacă cedăm azi, vom fi judecați mâine!” (FOTO, VIDEO)

Greva generală din sistemul de învățământ a ajuns în cea de-a șaptea zi, iar membrii de sindicat nu par să dea înapoi nici măcar un pas. Marți a fost organizat un al treilea miting în centrul municipiului Suceava, la care s-au adunat circa 1.500 de persoane, angajați din toate categoriile și din toate zonele din județ. Sindicaliștii din zonele Câmpulung, Vatra Dornei, Gura Humorului au ținut locul liderilor Alianței Sindicatelor din Învățământ și Uniunii Județene a Sindicatelor ”Pro-Educația” Suceava, organizatorii protestului de pe Esplanada Casei de Cultură, și au motivat participanții să înfrunte căldura și, timp de o oră, să fie uniți în lupta inițiată în data de 22 mai, dar și solidari cu colegii lor care se aflau la București, la mitingul din Piața Victoriei.

”Profesorii frustrați nu pot să sădească vise în viitorul unor tineri. Dacă vrem să investim ceva în copiii noștri, în viitorul acestei țări, noi trebuie să fim puternici și să avem demnitate. De aceea azi suntem aici, pentru Demnitate, înainte de toate”, este unul din mesajele transmise de sindicaliștii prezenți la protest.

Mesajele scandate de protestatari au fost aceleași ca și zilele trecute: ”Nu cedăm!”, ”Demnitate”, ”Solidaritate”, ”Nu suntem asistați, suntem dascăli devotați!”, dublate de fluiere, vuvuzele și alte zgomote menite să atragă atenția asupra mitingului.

”În numele colegilor din Vatra Dornei, vreau să vă anunț că în zona noastră nicio școală nu a intrat la ore. Mai sunt câteva excepții de cadre didactice, în rest toți suntem pro (grevă, n.red.) și nu vom intra la ore decât atunci când cererile salariale vor fi rezolvate. Nu vom fi niciodată sclavii nimănui. Vom încerca, atât cât se poate, să mergem mai departe, pentru că fără învățământ este clar că nu există nicio opțiune de viitor. Nu facem greva asta doar pentru noi, ci mai ales pentru cei care vor veni din spate și pentru copiii copiilor noștri. Dacă cedăm azi, vom fi judecați mâine!”, a transmis liderul sindical din zona Vatra Dornei.

Oferta propusă de reprezentanții Guvernului liderilor celor două mari federații sindicale în cursul după amiezii de luni a fost refuzată de angajații din sistem, astfel că greva generală continuă. (Oana NUȚU)

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …

One comment

  1. Profesorii sunt ca farul de pe tarm care dau.lumina vapoarelor si barcutelor…
    Din pacate cu tehnologia GPS nimeni nu mai are nevoie de ele si au devenit nefolositoare.
    Lucrurile evolueaza dragii mei. Cine are de invatat… Ia vedeti cursuri online fara dascali cu personalitati si preconcepte de viata – de toate pentru toti la toate nivelurile