Sunday , June 16 2024

Ajutor pentru familiile care vor să își angajeze bone

În şedinţa din 23 iulie a Consiliului Local Suceava va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de acordare a unui ajutor financiar pentru serviciile oferite de bone familiilor cu copii preşcolari. Dacă va fi aprobat respectivul proiect de hotărâre, atunci ajutorul financiar se va acorda pentru fiecare copil de vârstă preşcolară, în funcţie de veniturile nete lunare pe membru de familie.

La determinarea venitului net lunar pe membru de familie va fi luată în calcul media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutor financiar.

Inițiatorul proiectului, primarul Ion Lungu, a motivat demersul său pe fondul cererii mari de locuri în creşe şi în grădiniţe, condiţii în care necesară ar fi „identificarea de soluţii alternative, inclusiv prin acordarea unui suport financiar familiilor”, sprijin folosit pentru plata bonelor.De altfel, în expunerea de motive semnată de primarul Ion Lungu se face referire la faptul că este un mod de sprijinire a părinţilor care au copiii de vârstă preşcolară, „pentru depăşirea unor situaţii de dificultate în reconcilierea vieţii de familie cu viaţa profesională, prin apelarea la serviciile prestate de bone şi încurajarea ocupării locurilor de muncă existente pe piaţa muncii”.

Astfel, la un venit net de până la 2.100 de lei se acordă 710 lei pe lună; pentru venituri cuprinse între 2.101 de lei şi 2.500 de lei sprijinul este de 550 de lei; la venituri de 2.501 de lei până la 3.000 de lei alocarea este de 390 de lei, iar în cazul veniturilor variind între 3.001 de lei şi 3.500 de lei ajutorul pentru bone este de 250 de lei lunar.

Ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se va acorda în limita fondurilor bugetare cu această destinaţie, beneficiarii fiind părinţii la care copiii locuiesc în mod statornic, dar și reprezentaţilor legali ai copiilor care se ocupă de creşterea şi îngrijirea micuţilor, precum şi persoanele desemnate de părinţi pentru întreţinerea copiilor, în perioada în care respectivii părinţi lipsesc. (D.P.)

Vezi si

Concurs al pompierilor din Serviciile voluntare sau private pentru Situații de Urgență din județul Suceava

Sâmbătă, 15 iunie, pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a …

error: