Thursday , July 25 2024

AJOFM Suceava organizează în această lună zece cursuri de formare profesională, printre care instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează în această lună zece cursuri de formare profesională, pentru un total de 210 persoane. Vor fi create câte două grupe a câte 14 cursanți pentru calificarea competențe de comunicare în limba oficială, fochist pentru cazane de abur și apă fierbinte, îngrijitor spații verzi, instalator pentru sisteme fotovoltaice solare și stivuitorist, dar și câte o grupă cu 14 cursanți pentru ajutor bucătar, coafor, competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere, instalator instalații tehnico sanitare și de gaze și manichiurist.

Persoanele eligibile pentru ajutorul social sunt condiționate de cadrul legal să participe la un curs de calificare, pentru a putea beneficia de această prestație. Persoanele inactive sau cele care realizează venituri sub indicatorul social de referință (598 lei), pot urma gratuit un curs de calificare. Persoanele interesate de cursurile de formare profesională se pot înscrie la AJOFM Suceava și la Punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei.

Pentru luna iunie a.c., la nivel național sunt prevăzute 139 de cursuri, pentru 2.097 de persoane aflate în evidențele agențiilor județene de ocupare a forței de muncă. (O. N.)

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …