Saturday , June 22 2024

AJOFM Suceava informează absolvenții promoției 2024 despre serviciile pe care le oferă tinerilor, indiferent de rezultatul examenului de Bacalaureat

La finalizarea studiilor și începutul unei noi etape în traseul profesional al absolvenților promoției 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava amintește care sunt serviciile pe care le oferă acestora. Este vorba despre prima de inserție pentru cei care se angajează în primele două luni de la absolvire, indemnizația de șomaj, orientare profesională, – cursuri de calificare gratuite și calificare prin ucenicie la locul de muncă, plus altele.

”Oferim servicii specializate absolvenților care se înregistrează în perioada 08 iunie – 06 august 2024 la Agenția locală Suceava sau la oricare din Punctele de lucru din raza de domiciliu, respectiv  Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuți, Cîmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Această perioadă de înregistrare în  60 de zile de la data absolvirii (de la obținerea certificatului de studii eliberat de școli), indiferent de rezultatul examenului de bacalaureat, le oferă tinerilor accesul la întreg pachetul de sprijin în integrare profesională”, a transmis instituția. Mai exact, este vorba despre prima de inserție de 1.980 lei pentru angajarea, în termenul de 60 de zile precizat, cu contract de cel puțin 1 an, și indemnizația de șomaj, în cuantum de 330 lei, acordată absolvenților care nu au găsit un loc de muncă după cele 60 de zile.
secretarasite

Celelalte măsuri active de inserție profesională se acordă indiferent de data înregistrării la agenția de ocupare, respectiv informare și orientare profesională,

mediere pe locurile vacante ale angajatorilor locali sau europeni, potrivit profilului ocupațional și aptitudinilor, cursuri de calificare gratuite și calificare prin ucenicie la locul de muncă, prime de mobilitate pentru absolvenții care se angajează și fac naveta la peste 15 km de domiciliu sau se angajează într-o localitate la peste 50 km și își schimbă domiciliul sau prima de chirie (sau alte cheltuieli de locuire) pentru absolvenții care se angajează la peste 50 de km de domiciliu și își schimbă resedința în acea localitate.

Pentru înscrierea în evidența AJOFM Suceava, tinerii au nevoie doar de cartea de identitate și adeverința de absolvire de la școală, iar ca totul să fie mai  încurajator și simplu, reprezentanții instituției oferă informații la telefon 0230 523279, tasta 1, la sediul din Suceava, str. Tudor Vladimirescu f.n. sau la sediile Punctelor de lucru din județ; pe paginile rețelelor de socializare www.facbook.com/ajofmsuceava sau www.instagram.com/ajofmsuceava. AJOFM Suceava transmite că va încerca să adapteze serviciile specializate la nevoile absolvenților, astfel ca împreună să facă diferența în schibări pozitive. (O. N.)

 

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …