Monday , March 4 2024

AJOFM și AJPIS Suceava suspendă greva generală și reiau programul cu publicul

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava reiau programul cu publicul, începând cu data de 4 decembrie a.c., după ce s-a decis suspendarea grevei generale pe perioada negocierilor dintre Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii și Guvern.

”Suspendarea grevei reflectă dorința noastră de a prioritiza soluțiile constructive și de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Aceste dificultăți prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizația noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluțiile identificate și aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătățirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noștri. Vom menține transparența pe parcursul procesului de negociere”, a transmis Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii după ședința extraordinară din data de 30 noiembrie.

Amintim că angajații AJOFM Suceava au organizat, timp de mai multe zile, proteste spontane în fața instituției, după care a avut loc o grevă de avertisment, la care au participat și salariații AJPIS Suceava, care lucrează în aceeași clădire cu ei. Luni, 27 noiembrie, funcționarii din cele două instituții au intrat în grevă generală pe termen nelimitat. De asemenea, angajații Casei Județene de Pensii Suceava au organizat proteste spontane în fiecare zi, începând cu 7 noiembrie, ieșind în fața instituției cu pancarte, însă programul cu publicul s-a desfăurat fără întreruperi.

Următoarea rundă de negocieri va avea loc luni, ora 11.00, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, unde va fi stabilit calendarul în vederea soluționării revendicărilor funcționarilor publici din agențiile județene și casele județene de pensii. (O. NUȚU)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …