Sunday , January 29 2023

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a anunțat, marți, Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța într-un comunicat de presă.

Compania românească AirConnect, care s-a lansat în vara acestui an, va opera vara viitoare mai multe zboruri între Constanța și patru orașe din țară: Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca.

  • Constanța – Suceava, în zilele de joi, începând cu 22 iunie 2023
  • Constanța – Timișoara, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023
  • Constanța – Cluj, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023
  • Constanța – Oradea, în zilele de duminică, începând cu 25 iunie 2023.

AirConnect urmă să-și înceapă activitatea în luna octombrie a acestui an, însă în septembrie a anunțat că nu va mai opera zborurile programate din cauza întârzierii livrării celui de-al doilea avion ATR. Circa 1.000 de pasageri ar fi fost afectați de anularea zborurilor atunci.

“AirConnect este o companie aeriană românească înființată din dorința de a deservi piața regională neexplorată din țară. {tim potențialul litoralului românesc și știm cât este de dificil să parcurgi drumul cu mașina sau trenul din Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara către mare. Zborurile introduse de AirConnect către Constanța vor reuși să aducă turiștii rapid, confortabil și în siguranță pe litoral pentru a începe vacanța relaxați. Suntem convinși că aceste rute vor avea succes la public și datorită suportului pe care îl avem din partea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”, spune Tudor Constantinescu, directorul general al AirConnect.

Reamintim că această companie anunțase la finalului august că va opera din 16 octombrie 2022  cinci zboruri pe săptamână între Suceava și București, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică. De asemenea, din data de 22 iunie 2023 compania AirConnect spune că va deschide o nouă destinație de pe aeroportul nostru, respectiv Constanța, zborurile fiind operate în fiecare zi de joi. Biletele au fost puse de atunci în vânzare pe pagina de internet a companiei aeriene și aveau un preț de pornire de 30 de euro/segment.

Ulterior, la finalul lunii septembrie, AirConnect  a anun]at c\ amână lansarea curselor aeriene pe piața din România până în primăvara anului viitor, argumentând decizia prin întârzierea livrării celui de-al doilea avion, cât și a pregătirilor operaționale pentru zbor.

La acel moment, AirConnect avea în flotă un singur avion, un ATR 72-600 care este înmatriculat în România ca YR-ACA.  Compania a anunțat, în august, că va avea și un al doilea avion, tot de tip ATR 72-600 (YR-ACB), care urma să fie livrat.

Potrivit boardingpass.ro,  societatea comercială Air Connect Aviation Group SA.  a fost înmatriculată la Registrul Comerțului în noiembrie 2021 și are un capital social de 5 milioane de lei. Sediul său e pe strada Aurel Vlaicu, nr. 9, Otopeni. Fondatorii companiei sunt Karpaten Turism prin Karpaten Outgoing SRL, Ivașcu Dorin prin Regional Air Suport SRL, Pop Cosmin-Adrian, Muntean Domniţa-Iulia și Necula Florin. Administratorii Air Connect Aviation Group SA sunt Ivaşcu Dorin, Necula Florin, Muntean Domniţa-Iulia, Pop Cosmin-Adrian, Mărginean Gheorghe-Alexandru.

Directorul general al companiei este Tudor Zamfir Constantinescu. Acesta a ocupat în trecut funcția de director comercial la Blue Air și Animawings. (C.A.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …