Thursday , May 13 2021

Agentul Drelciuc, politistul falsificator din Humor, ramane in arest

Judec\torii Tribunalului Suceava au decis `n cursul zilei de ieri, respingerea recursului `mpotriva deciziei Judec\toriei Gura Humorului de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile pe agentul de poli]ie Dumitru Drelciuc, acuzat de delapidare, fals intelectual [i uz de fals.

Poli]istul humorean a fost arestat la data de 9 ianuarie, dup\ ce Biroul Control Intern sub comanda I.P.J. Suceava a constatat lipsa din a 81.161 pachete de ]igarete din camera de corpuri delicte, aflat\ `n gestiunea lui Dumitru Drelciuc, care a falsificat o serie de documente prin care se ar\ta c\ respectiva cantitate de ]ig\ri a fost preluat\ spre distrugere de c\tre o societate abilitat\.
Avocatul Petre C\lin, ap\r\torul inculpatului, a pus `n discu]ie func]ia sub care Dumitru Drelciuc a comis infrac]iunile, sus]in=nd c\ `n fi[a postului pe care era angajat acesta, nu se specific\ rolul de gestionar ci de custode al obiectelor introduse `n camera de corpuri delicte a Poli]iei Gura Humorului, sus]in=nd c\ infrac]iunea de delapidare nu poate fi re]inut\ [i trebuie `nlocuit\ cu sustragerea de sub sechestru a unor bunuri, deoarece poli]istul nu emitea facturi sau chitan]e, el completa doar procese verbale de intrare `n custodie.
Un alt punct pe care avocatul Petre C\lin l-a atins `n pledoaria sa, a fost valoarea declarat\ a prejudiciuliu, stabilit\ de autoritatea vamal\ la 730.000 lei, cu care acesta nu a fost de acord, ar\t=nd c\ ]ig\rile sustrase nu au valoare, deoarece acestea erau destinate distrugerii [i a men]ionat c\ prejudiciul s-ar fi ridicat la aceast\ sum\ numai `n cazul `n care Dumitru Drelciuc ar fi introdus ilegal `n ]ar\, `ntreaga cantitatea de ]igarete. (Cezar P|UN)

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …