Sunday , November 27 2022

Afaceristul Axentioi, trimis în judecată într-un nou dosar penal pentru că s-a bătut cu membrii familiei Tăranu

Procurorii câmpulungeni i-au trimis în judecată pe Ciprian Andrei Tăranu, Iosep Constantin Axentioi, Dănuţ Ioan Axentioi, Andrei Tăranu şi Elena Tăranu, după ce aceştia s-au bătut în faţa familiei Tăranu, Iosep Axentioi alegându-se cu o rangă în cap de la Ciprian Tăranu. Scandalul a pornit de la faptul că un utilaj al lui Axentioi a fost distrus de Ciprian Tăranu  

axintoie 1 (1) [800x600]

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ciprian Andrei Tăranu, Iosep Constantin Axentioi (foto), Dănuţ Ioan Axentioi, Andrei Tăranu şi Elena Tăranu sub aspectul comiterii infracţiunilor de „lovirea sau alte violenţe”, „încăierare”, „ameninţare” şi „distrugere”.
Ciprian Andrei Tăranu este acuzat că, în data de 11 martie 2015, în jurul orei 18.00, în timp ce era în faţa casei sale de pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama, în urma unui conflict verbal şi fizic, a lovit cu o rangă metalică peste cap pe Iosep Constantin Axentioi, creându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare de 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale. Ciprian Andrei Tăranu, împreună cu mama sa Elena Tăranu şi tatăl său Andrei Tăranu, a participat la o încăierare cu grupul format din Iosep Constantin Axentioi şi Dănuţ Ioan Axentioi, aceştia îmbrâncindu-se şi lovindu-se reciproc cu mâinile şi picioarele. Ciprian Andrei Tăranu a adresat ameninţări cu moartea având o rangă metalică în mâini şi făcând gesturi ameninţătoare cu aceasta către Iosep Constantin Axentioi, pe care l-a şi lovit, Dănuţ Ioan Axentioi şi P.P., creându-le acestora o stare de temere reală cu privire la intenţia astfel manifestată şi care la aceeaşi dată, cu puţin timp înainte de izbucnirea conflictului, a pus pe un drum public din apropierea locuinţei sale, ţepuşe metalice confecţionate artizanal cu scopul de a înţepa anvelopele autovehiculelor şi utilajelor ce îi aparţin lui Iosep Constantin Axentioi, una dintre ţepuşe perforând anvelopa unei autoutilitare, aduncând-o în stare de neîntrebuinţare, valoarea pagubei fiind de 2.225 de lei.
Iosep Constantin Axentioi a adresat ameninţări cu moartea prin împuşcare, având în mână un pistol şi cu incendierea casei, creându-le membrilor familiei Tăranu o stare de temere reală cu privire la intenţia manifestată de acesta.
Axentioi, afaceristul de la Vama cu apucături de mafiot, a promis 30.000 de lei şi 10.000 de euro unui fost puşcăriaş pentru a-l omorî pe Tăranu
La sfârşitul lunii septembrie a acestui an, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Iosep Constantin Axentioi, de 51 de ani, din comuna Vama, pentru săvârşirea infracţiunii de „încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni”.
Amintim că la sfârşitul lunii august 2015, poliţiştii suceveni au avut de-a face cu un caz mai deosebit pentru ei, respectiv un asasinat la comandă. La aşa ceva a recurs un om de afaceri din Vama pentru a-şi înlătura un rival. Afaceristul, Iosep – Constantin Axentioi, în vârstă de 51 de ani, administrator de firme de transport dar şi de prelucrare a lemnului, a tocmit un consătean – fost puşcăriaş – căruia i-a cerut să îi omoare un rival în afaceri, pe Ciprian Andrei Tăranu.
Totul a început pe 13 august 2015, când poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava au fost anunţaţi de Ciprian – Andrei Tăranu, din comuna Vama, despre faptul că Iosep – Constantin Axentioi a oferit unei persoane suma de 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru a-l omorî.
Imediat, oamenii legii au declanşat o investigaţie complexă, reuşind să descopere faptul că la începutul lunii august 2015, Iosep – Constantin Axentioi l-a contactat de mai multe ori pe Ilie – Adrian Popescu, de 27 de ani, din comuna Vama, căruia i-a promis suma de 30.000 de lei, pentru a-l asasina pe Ciprian – Andrei Tăranu, între cei doi existând un conflict pornit din cauza unor tăieri de arbori dintr-o pădure ce îi aparţine lui Axentioi. Popescu, care este fost puşcăriaş condamnat pentru trafic de droguri, a primit în data de 12 august 2015 suma de 1.000 de lei, însă pe lângă faptul că nu şi-a dus misiunea la capăt, el chiar a anunţat poliţia despre intenţiile afaceristului Iosep Axentioi.
Astfel, în data de 27 august 2015, poliţiştii au organizat un flagrant, în care Axentioi îi dădea “criminalului plătit” suma de 1.000 de euro pentru a-l omorî pe Tăranu, explicându-i totodată că asasinatul trebuie să semene cu un accident  petrecut în pădure. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …