Saturday , December 3 2022

Afacerist humorean, condamnat pentru evaziune fiscală după ce şi-a condus către faliment propria firmă

evaziune

 Mugurel Sabin Mititean, fostul patron al SC SABIN CONSTRUCT SRL a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat la plata a 34.000 lei, reprezentând debitul principal şi a accesoriilor fiscale aferente debitului principal din mai 2008 până la data plăţii efectiveu

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe omul de afa-ceri Mugurel Sabin Mititean, fostul patron al SC SABIN CONSTRUCT SRL Gura Humorului, la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, cu felurite pedepse complementare, inclusiv interzicerea pentru acesta a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura celeia de care s-a folosit pentru săvârşirea de infracţiuni, respectiv cea de administrator – de drept sau de fapt – societate comercială, cu titlu de pedeapsă complementară, pentru o perioadă de 2 ani. Mititean a mai fost condamnat la alţi  doi ani de închisoare pentru o altă infracţiune de evaziune fiscală, cu aceleaşi sistări de drepturi dar s-a decis în cele din urmă suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor, inclusiv a celor accesorii,  cu condiţia ca inculpatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Suceava conform programului ce urmează a-i fi stabilit; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.
Pe de altă parte a fost admisă  acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi l-a obligat pe Mugurel Sabin Mititean la plata sumei de 34.047 de lei reprezentând debitul principal şi a accesoriilor fiscale aferente de-bitului principal din mai 2008 până la data plăţii efective. Hotărârea dată ieri de instanţă poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava.
De menţionat că pe numele omului de afaceri Mugurel Sabin Mititean din Gura Humorului, fost patron al SC SABIN CONSTRUCT SRL a fost dată anterior o altă soluţie de către instanţa suceveană, prin care s-a admis  cererea de atragere a răspunderii materiale a acestuia şi l-a obligat pe fostul administrator al firmei intrate în faliment să suporte din averea proprie pasivul acesteia, până la concurenţa sumei de 96.302 de lei. Sumele astfel recuperate ar fi urmat să intre în averea societăţii falimentare pentru a acoperi datoriile din tabelul definitiv al creditorilor. SC SABIN CONSTRUCT SRL Gura Humorului a intrat în faliment în luna februarie a anului 2009. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …